5 İlde Dev Operasyon - Son Dakika
Son Dakika Logo

5 İlde Dev Operasyon

5 İlde Dev Operasyon
22.10.2012 10:47  Güncelleme: 11:00

Antalya merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 74 bin 242 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Antalya merkezli 5 ilde suç örgütüne yönelik operasyonda 74 bin 242 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken 11 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Ağrı, İstanbul, Konya ve Van'da düzenlenen operasyonlarda gümrük kaçağı sigaraları Türkiye'deki satıcılara pazarladıkları öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve kamyonlarında yapılan aramalarda 174 bin 242 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Zanlıların sigara kaçakçılığını yapmak için arabalar kiraladığı, gümrük kaçağı sigara yüklü kamyonların 2 kilometre önünde giden kiralık arabalardaki örgüt üyelerinin polis çevirmelerine karşı arkadan gelen kamyonu uyardığı bildirildi.

Kaçakçılık Büro Amiriliği'nde sorguları tamamlanan örgüt lideri A.Ö. ile örgüt üyesi Ş.B, T.S, F.K, M.Ö, S.Ö, H.İ.Ö, A.G, B.Ö, A.G. ve İ.E, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında kaçakçılık yapmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5 İlde Dev Operasyon - Son Dakika


Advertisement