Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Türkiye'de yaşları 50 civarındaki eski hastanelerin yok edildiğini, yaklaşık 35 bin yatak kapasiteli yeni hastanelerin yapıldığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde gerçekleştirildi.
Müsteşar Gümüş, kongrenin açılışında, yaklaşık 330 bin hekim ve hemşire kadrosu olmak üzere 528 bin sağlık çalışanının bugün ülkenin dört bir yanında hizmet verdiğini belirtti.
Kaliteli, doğru, güvenli hizmet verilmesi noktasında önemli adımlar atıldığına işaret eden Gümüş, "Türkiye son 12 yılda gerçekten sağlık alanında, sağlık ordumuzla çok ciddi gelişmeler göstermekte, diğer ülkelere de bu noktada hızlı bir ivme kaydeden ülke olarak örnek olmaktadır" dedi.
Son 10 yılda kalite akreditasyonunda yapılan değişmelerle Türkiye'de bir kalite kültürünün oluştuğunu vurgulayan Gümüş, bu kültürün hastanelere yerleştiğini, bundan sonra da çalışanların güvenliğinin sağlanması, hizmet alan hastalara güvenli hizmet verilmesinde daha üst yerlere doğru ilerlemesi gerektiğini belirtti.
Müsteşar Gümüş, 10 yıl önce atılan adımların artık büyüdüğünü, kendi işini doğru planlayan, doğru yapan ve doğru sonuçlandıran çalışmalar ortaya konulduğunu ifade etti.
50 yaşındaki hastaneler kaldırılıyor
Gümüş, hastanelerdeki fiziki mekan sorunlarını da aştıklarını vurguladı. Yeni şehir hastaneleri yaptıklarını anlatan Gümüş, "Ülkede yaşları 50 civarında olan hastanelerin hemen hemen hepsini yok ediyoruz, yenilerini yapıyoruz. Yeni şehir hastaneleri yapılıyor, yaklaşık 35 bin yatak ilave geliyor. 17 şehir hastanesinin projeleri, sözleşmeleri imzalandı, temelleri atıldı, 3 yıl sonra bunlar bitiyor" diye konuştu.
Mevcut hastanelerin de yenilendiğini dile getiren Gümüş, çalışanların yeni mekanlarda hizmet vermelerine imkan tanıdıklarına dikkati çekti.
Fiziki mekanlarla ilgili sorunların yanı sıra hizmetin ve çalışanların kalite akreditelerine de önem verdiklerini kaydeden Gümüş, bu doğrultuda kliniklerin, hekimlerin, hemşirelerin akredite olması yönünde çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
Akredite edilen çalışanların özlük haklarının da iyi hale getirilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını belirten Gümüş, şöyle devam etti:
"İşini iyi yapan, süreci iyi yönetmiş... Örneğin doktorumuz işini iyi yapıyor, bilimsel çalışmaları iyi, kongre takip etmiş, yayın yapmış... Bunları izleyeceğiz ve bu doktorlarımızı da ön plana çıkaracağız. Binalar, süreç yönetiminden giderek hizmeti verene kadar en uç noktaya kadar, en alt personelimiz akrediteye tabi olacaktır. Böylelikle bütün alanlarımızda daha kaliteli birimlerimizi ön plana çıkaracağız."
Bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde hastaların sağlık hizmetlerinden memnun olduğunun altını çizen Gümüş, sağlık çalışanların da özlük haklarının iyiye getirilmesi, yıpranma payı, döner sermayenin bir payının emekliliğe yansıtılması gibi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Gümüş, sağlığın ülkenin geleceğinde bir vizyon olduğunu, bu vizyonu da sağlık çalışanlarının gerçekleştireceğini bildirdi.
Kaliteli sağlık hizmeti ve çalışanların performansı konularının irdelendiği kongre kapsamında yapılan yarışmalarda derece alanlara ödülleri de verildi.
Sağlık sektöründeki kamu ve özel sektörden temsilciler ile hekimlerin katıldığı kongre, yarın sona erecek. - Antalya
Son Dakika › Güncel › 5. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?