69 Yıldır Elbise Temizliyor - Son Dakika
Güncel

69 Yıldır Elbise Temizliyor

69 Yıldır Elbise Temizliyor

Adana'nın en eski kuru temizlemecilerinden 84 yaşındaki İsmail usta, yaşıtlarına inat çalışmaya devam ediyor Temizlenmesi için getirilen her kıyafeti kendisine bırakılan emanet gibi gören İsmail Sefa Eşme, temizlik için verilip alınmayı unutulan elbiseleri özenle saklıyor İsmail usta: "5 yıl önce bana.

05.02.2014 11:46

MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Adana'da 1945 yılında kuru temizlemeciliğe başlayan İsmail Sefa Eşme, 84 yaşında olmasına rağmen yaşıtlarına inat mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

Kentin en eski kuru temizlemecilerinden olan Eşme, ilerleyen yaşı, bozulan görme yeteneği ve ayakta durmakta zorlanan bedenine rağmen, yılların birikimini yansıtan kırışmış elleriyle müşterilerinin elbiselerini temizleyip ütülemeye devam ediyor.

Eşme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'da bu işi ilk yapanlardan birisi olduğunu söyledi.

Babasının zorlamasıyla bu mesleğe başladığını belirten İsmail usta, 1945 yılında çırak olarak başladığı mesleğini askerden döndüğünde dükkan açarak yapmaya devam ettiğini dile getirdi.

69 yıldır aynı mesleği yapmaktan mutlu olduğunu ifade eden Eşme, "Çocuklarımı bu meslekle okuttum, büyüttüm, evlendirdim. Geçimimi bu meslekle sağlıyorum. Hayatımdan gayet memnunum. Bugüne kadar hiçbir zaman işsiz kalmadık. Sağolsun sevenlerim, dostlarım, eski müşterilerim beni yalnız bırakmadı" diye konuştu.

"Sağlığım elverdiği müddetçe devam etmek istiyorum"

İlerlemiş yaşına ve yorgun vücuduna rağmen mesleğini sürdüren İsmail usta, şöyle devam etti:

"Sağlığım elverdiği müddetçe devam etmek istiyorum. Kendimi iyi hissetmesem kapatıp giderdim. İşçi çalıştırmadığım için mecburen kendim yapıyorum. Benim büyük kuru temizleme firmalarıyla rekabetim yok. Ama bugün o büyük firmalara bir pas lekesini götürün. Çıkarabilecekler mi bakalım? Ama bana getirirsen çıkarırım. Benim için müşteri memnuniyeti herşeyden önemli. Birçok müşterim yıllardır bana gelen insanlar. Bu insanlar memnun olmasa bana gelmeye devam eder miydi?"

Temizlenmek için getirilen elbiselere çok dikkat ettiğini ve kendisine verilen bir emanet gözüyle baktığını söyleyen Eşme, "Bana getirilen her elbise benim için önemli bir emanettir. Bu nedenle hepsine gözüm gibi bakarım. Gelip alınana kadar o bana bir emanettir. Bana verilip alınması unutulan elbiseleri bile atmıyor saklıyorum. Mesela 5 yıl önce bana temizlik için verilip alınmayan elbiseleri bile özenle saklıyorum. Gün gelir sahibi elbisesini isteyebilir diye. Bu konuda çok hassasım" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 69 Yıldır Elbise Temizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement