ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

14.12.2017 00:51

Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararını protesto için gösteri düzenlendi.

Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıyan kararını protesto için gösteri düzenlendi.

Aralarında milletvekillerinin de olduğu yüzlerce kişi, başkentteki ABD Büyükelçiliği önünde toplanarak Kudüs kararını protesto etti.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "ABD Büyükelçiliğini istemiyoruz", "Kudüs özgürleşene dek öfke sürecek" şeklinde slogan attı.

Gösteriye katılan Moritanya Milletvekili Hamdi Vild İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin kararından vazgeçene kadar Arap ülkelerinin başkentlerinde "öfke" gösterilerinin sürmesi gerektiğini belirterek, "Moritanya halkı ABD vazgeçene dek eylemlerine devam edecek." dedi.

Vild İbrahim, halkın, ABD Büyükelçisinin Novakşot'tan kovulmasını talep ettiğini dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika


Advertisement