ABD Seçimlerini Trump Kazandı, Lira ve Borsa Düştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD Seçimlerini Trump Kazandı, Lira ve Borsa Düştü

09.11.2016 18:30

Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın, anket sonuçları ve öngörülerin aksine, seçimlerden 45. ABD Başkanı olarak çıkması, lira ve borsayı düşürdü.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın, anket sonuçları ve  öngörülerin aksine, seçimlerden 45. ABD Başkanı olarak çıkması, lira ve borsayı düşürdü.

Trump'un, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ı geride bıraktığı saatlerde açık olan Asya borsalarında dolar, 3.30 liralık tarihi rekor düzeylere tırmandı. Aynı sıralarda euro da 3.6828 lira ile tarihi rekor düzeye çıktı.

Türkiye'de piyasaların açıldığı sıralarda dolar 3.19 - 3.21 lira bandına çekilirken, Borsa İstanbul Endeksi yeni güne yüzde 2 düşüşle başladı. Döviz piyasalarının kapanış saatlerine doğru, dolar 3.23 lira dolayında hareket ederken, euro da 3.54 liradan işlem görüyordu.

Gün içinde düşüşlerin yüzde 2.5'e ulaştığı Borsa İstanbul Endeksi, kapanışa doğru kayıplarını büyük oranda geri alarak yüzde 0.21 günü düşüşle 76 bin 208.97 puanda tamamladı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Seçimlerini Trump Kazandı, Lira ve Borsa Düştü - Son Dakika


Advertisement