Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi

Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bartın, Karabük ve Çankırı'da, Bangladeş Cemaat i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idamı protesto edildi.

13.12.2013 14:58

Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bartın, Karabük ve Çankırı'da toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları, Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idamını kınadı.

Sakarya Orhan Camisi'nde, cuma namazının ardından toplanan bir grup, Molla için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dualar okudu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya İl Başkanı İbrahim Güli, burada yaptığı açıklamada, Molla'nın hükümet tarafından idam edildiğini söyledi.

Molla'nın ülkesinde önemli bir İslam alimi olduğunu vurgulayan Güli, "Bu idam, Allah, peygamberi ve ahiret gününe inanan her Müslüman'ın nezdinde şehadettir. Öncelikle Abdülkadir Molla'nın şehadetini tebrik ediyoruz. Ne mutlu ki şehit Abdülkadir Molla, şehit Yasir ailesi, Bedir'in ve Uhud'un şehitleriyle beraber olacaktır" diye konuştu.

Güli, Bangladeş hükümetinin Müslümanlara karşı baskı yaptığını ifade ederek, "Abdülkadir Molla'yı idam ederek İslam hareketini ülkelerinden atacaklarını sanmaktadır. Bunun boş bir hayal olduğunu en kısa sürede görecekler" dedi.

Kocaeli

İzmit Sabri Yalım Parkı önünde Molla'nın idam edilmesini protesto eden Kocaeli Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, "her şehit bir zafer", "biz cellatlarımızdan çok yaşarız"  ve "zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır" yazılı pankart ve dövizler açtı.

"Şehit Molla yolun yolumuz", "Avrupa değil İslam birliği" ve "Cenk, cihad, şehadet" şeklinde sloganlar atan grup adına açıklama yapan AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, Bangladeş hükümetinin, Müslümanlara uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Gürsoy, "Cemaat-i İslami'nin suçu, Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmektir. Bu suç, Müslümanlar için bir onurdur" şeklinde konuştu.

Bangladeş hükümetinin, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulmü, kendi halkına karşı uyguladığını savunan Gürsoy, hükümetten, Bangladeş hükümetine karşı daha net ve sert adımlar atılmasını ve yaptırımlar uygulamasını istediklerini kaydetti.

"Abdülkadir Molla'nın idam kararı hukuki değil, siyasidir" diyen Gürsoy, "İdam, dünyanın her yerinde protesto edilmektedir. Bangladeş'te sokağa dökülen halkın üzerine ateş açıldığını, ölen ve yaralananlarla ilgili basına sansür uygulandığını duyuyoruz. Bu zulümlerin sona ermesi için İslam Birliği kurulması şart" ifadesini kullandı.

Bartın

Bartın'da Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyelerince, Arap Camisi önünde kılınan gıyabi cenaze namazına, çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde dövizlerle bir araya gelen AGD üyeleri, Molla'nın idamını Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından slogan atarak, protesto etti.

AGD Bartın Şube Başkan Yardımcısı Enes Mekeç, burada yaptığı konuşmada, Bangladeş'in ülkede yaşayan Müslümanlara terör estirdiğini anlatarak, idam kararını alan hükümet ve yargı mensuplarını, kararı uygulayan cellatları, tepkilerini Bangladeş hükümetine iletmeyen büyükelçilik görevlilerini ve idam karşısında sessiz kalanları kınadıklarını söyledi.

Mekeç,  Cemaat-i İslami'nin öncü kadrosu ve mensuplarını serbest bırakılmadığı sürece Bangladeş hükümetini ikinci bir İsrail olarak nitelendirmeye devam edeceklerini belirterek, "Bu hükümetin bu şartlarda ülkeyi seçimlere götürmesini de göstermelik bir hamle olduğunu tüm dünyaya ilan ediyoruz. İnanıyoruz ki, Cemaat-i İslami'nin hiçbir mensubu, inançları uğruna çıktıkları bu yolda geri adım atmayacaklardır. Çünkü onlar, İslam Birliği ve İslam'ı yaşamak uğruna şehitliği en şerefli mükafat olarak görmektedirler. Şehitlerimize cennetin kapıları açılırken, Bangladeş hükümetinin eli kanlı mensupları için cehennemin kapıları açılacaktır."

Düzce

Düzce'de, Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idamı protesto edildi.

Cedidiye Camisi'nde, cuma namazının ardından toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Düzce Şubesi üyesi bir grup, Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Saadet Partisi Düzce Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar, dünyanın gözü önünde Molla'yı idam eden Bangladeş hükümetine ve yandaşlarını lanetlediklerini belirterek, "Hükümetimiz, derhal Bangladeş büyükelçini sınırdışı etmelidir" dedi.

Molla'nın şiddete hiçbir zaman meyil vermediğini, buna rağmen idam edildiğini ifade eden Alemdar, idamın, Allah, Peygamber ve ahiret gününe inanan her Müslüman nezdinde şehadet olduğunu söyledi.

Karabük

AK Parti Karabük İl başkanlığı Gençlik Kollarına üye bir grup, 100. Yıl Mahallesi Pazar Yeri'nde toplanarak Abdülkadir Molla'nın idam edilmesine tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Şevket Tulumoğlu, Abdülkadir Molla'nın şehit olduğunu belirterek, hukuka aykırı bu idamı kınadıklarını kaydetti.

Çankırı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çankırı Şube Başkanı Muhammet Sivridağ, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini kınadıklarını bildirdi.

Sivridağ, yaptığı yazılı açıklamada, Bangladeş'te kukla bir yönetimin iş başında olduğunu öne sürdü.

Müslümanlar üzerine baskı kuran Bangledaş hükümetini kınadıklarını ifade eden Sivridağ, şunları kaydetti:

"Cemaat-i İslami'nin suçu Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmektir. Bu suç bütün Müslümanlar için bir onurdur. Emperyalizmin işbirlikçisi Avamiler, Cemaat-i İslami'nin İslam Birliği için olan gayretlerini savaş suçu olarak nitelendirmişlerdir. Öteden beri Hindistan'ın güdümünde olan bu işbirlikçi Avami hareketi göstermelik yargı süreciyle Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla'yı idam ederek Bangladeş'ten İslam'ı silip atacağını sanmaktadır. Bunun nasıl da boş bir hayal olduğunu en kısa sürede anlayacaklardır." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement