Adıyaman - Tanrıların Tahtında Film Günleri - Son Dakika
Güncel

Adıyaman - Tanrıların Tahtında Film Günleri

Adıyaman - Tanrıların Tahtında Film Günleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Desteği ile Bu Yıl 3. Kez Düzenlenen 'adıyaman-nemrut Uluslararası 3. Film Günleri', Yerden 2206 Metre Yükseklikteki Tanrıların Tahtı Olarak Bilinen Nemrut Dağı'nın Zirvesinde 'nemrut Dağı Belgeseli' Gösterimi ile Başladı.

19.09.2010 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile bu yıl 3. kez düzenlenen 'Adıyaman- Nemrut Uluslararası 3. Film Günleri', yerden 2206 metre yükseklikteki tanrıların tahtı olarak bilinen Nemrut Dağı'nın zirvesinde 'Nemrut Dağı Belgeseli' gösterimi ile başladı.

Bakanlık desteği ile Adıyaman Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak projesi olan 'Adıyaman-Nemrut Uluslararası 3. Film Günleri' Nemrut Dağı'nda verilen kokteyl eşliğinde belgesel gösterimi ile start aldı. Bu yıl ABD Adana Başkonsolosluğu, Ankara İtalyan Kültür Ataşeliği ve Macaristan Büyükelçiliğinin de destek verdiği ve 29 Eylül'e kadar devam edecek olan film günleri, dünyanın 8. harikası olarak bilinen devasa kral ve tanrı heykellerinin bulunduğu 2206 metre yükseklikte yüzlerce yerli ve yabancı turistin katılımı ile Nemrut Dağı'nın zirvesinde gerçekleştirildi.

Nemrut Dağı'nda belgesel gösterimi öncesi verilen kokteyle Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Parlak, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, AK Parti Adıyaman Millet Vekili Şevket Gürsoy, Macaristan Ankara Kültür Ataşesi Viktor Matis, Ankara Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Bülent Gündüz, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Adıyaman Üniversitesinin kuruluşuyla birlikte Nemrut Film Günleri etkinliğinin başlattığını belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, sinema kültürünü yaygınlaştırmak ve sinemayı hem gezici düzende hem de salonlarda izleyiciyle buluşturma çabası içerisinde olduklarını belirterek, "Adıyaman üniversitesi şehir merkezi, bütün kasabalara ve ilçelere yazlık düzende uluslararası film festivalini gerçekleştirmek düşüncesini ifade ettiğinde Başbakanlık ve Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Projesi tarafından desteklenen bir gezici sınama tırı edindik. Bu sinema tırı aracılığıyla da o tırın girebileceği uluslar arası boyutta her yere çeşitli filmleri götürüp doğrudan açık alanlarda halkımızla buluşturuyoruz" dedi.

Macaristan Kültür Ataşesi Viktor Matis ise, Adıyaman'ın üçüncü film festivaline Macaristan büyük elçiliği olarak iki filme katıldıklarını ifade etti.

Güneşin batışını izlemek için çıktıkları tanrıların tahtında 'Nemrut Dağı Belgeseli'ni de izleyen yerli ve yabancı turistler, "Burada bulunuşumuz tamamen tesadüf oldu. Etkinliği böyle kalabalık bir insan topluluğuyla paylaşmak bizim açımızdan da çok mutluluk verici keyifli oldu. Burada çok güzel bir ortam ve çok güzel düşünülmüş bir organizasyon var. Her şey çok güzel hazırlanmış. Özellikle Adıyaman'la bütünleşen Nemrut dağında uluslar arası film günlerinin bu mekanda yapılması insanı daha mutlu ediyorr" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman - Tanrıların Tahtında Film Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement