AK Parti İl Başkanı Dünya Sigarasız Gününde Sigaraya Veda Etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti İl Başkanı Dünya Sigarasız Gününde Sigaraya Veda Etti

AK Parti İl Başkanı Dünya Sigarasız Gününde Sigaraya Veda Etti

Dünya Sigarasız Günü Yalova'da da düzenlenen törenle kutlandı.

31.05.2013 11:36

Dünya Sigarasız Günü Yalova'da da düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamaya Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan'ın konuşması esnasında aniden aldığı bir kararla sigarayı bıraktığını açıklaması damga vurdu.

Dünya Sigarasız Günü Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Yalova'da da kutlandı. Törene Yalova Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Saim Eskioğlu, Atilla Selami Abban ile Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören açılışında konuşan Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan, "Eğer sigara bağımlılığının azaltılmasına yönelik her hangi bir çalışma yapılmazsa 2020 yılında yaşanacak her 100 ölümden 3'ü sigara kaynaklı olacak. O nedenle bu zincirin kırılması için acil adımlar atmak zorundayız. Çocuklarımızın da bizi bir rol model olarak gördüklerini unutmadan onlara iyi birer örnek olma zorunluluğunu taşıyoruz. Hepimiz taşıdığımız vebali hissetmeli ve geleceğimizi bu bağımlılıktan kurtarmalıyız. Sigara çok masum bir bağımlılık olarak görülse de işin aslı hiç de öyle değil. Zira sigara bağımlılığı beraberinde daha kötü bağımlılıkları getirebiliyor. Gençlerimizde sigarayı bir özgürlük kriteri ve göstergesi olarak görmesin ve geleceklerini bu bağımlılığa kurban etmesinler" dedi.

Dedecan'ın ardından söz alan Yalova belediye Başkanı Yakup Koçal ise konuşmasında, "Sigara insanlık tarihinin yaşadığı en kötü felaketlerden birisidir. Size tek tavsiyem sigarayı bıraktıktan sonra bir kez bile denemeyin" sözlerine yer verdi.

KONUŞMASINI YAPARKEN SİGARAYA VEDA ETTİ

Güne damgasını ise Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan'ın konuşması esnasında aniden aldığı sigarayı bırakma kararı oldu. Pehlivan sigaranın çok kötü bir şey olduğunu söylediği anda elini cebine atarak sigara paketini çıkardı. Ardından da eliyle paketi ezerek sigarayı bıraktığını açıkladı. Bu karar törendeki herkes tarafından alkışlarla desteklendi.

Konuşmaların ardından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve aralarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan'ın da bulunduğu sigarayı bırakan 20 memura ise çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ödülleri Yalova Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Saim Eskioğlu, Atilla Selami Abban ile Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan verdi.

Ödül töreni sonrasında ise grup günün anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

(SÇ-İHS

31.05.2013 11: 27: 38

TSI

NNNN - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti İl Başkanı Dünya Sigarasız Gününde Sigaraya Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement