Aksoy: Ekibinize Güvenirseniz Düzgün İnsanlar Olurlar, Güvenmezseniz Düzenbaz Olurlar - Son Dakika
Güncel

Aksoy: Ekibinize Güvenirseniz Düzgün İnsanlar Olurlar, Güvenmezseniz Düzenbaz Olurlar

Aksoy: Ekibinize Güvenirseniz Düzgün İnsanlar Olurlar, Güvenmezseniz Düzenbaz Olurlar

Aksoy, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına yaklaşık iki hafta kala ilçe milli eğitim müdürleriyle Şerife Bacı Öğretmenevinde bir araya geldi.

07.09.2013 22:54

Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, herkese eşit muamele yapılmasının, eğitim camiasının değişmez prensibi olması gerektiğini söyledi.

Aksoy, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına yaklaşık iki hafta kala ilçe milli eğitim müdürleriyle Şerife Bacı Öğretmenevinde bir araya geldi. İlçelerle ilgili her türlü bilginin ellerinde olduğunu, ihtiyaç olan kaynakların aktarıldığını, fırsat buldukça da ilçeleri dolaştıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, il genelindeki anadolu liselerinin sayılarının ve kapasitelerinin arttığını belirtti.

Kapasitelerin yükselmesiyle merkezde yurt ihtiyacının da gündeme geldiğine işaret eden Aksoy, "Öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştirmeye devam ediyoruz. Hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmayacak. Akademik takvim sizlere sunuldu. İlçelerinizdeki duruma göre bu takvime ekleme veya çıkartma yapabilirsiniz." dedi.

Bundan böyle yeni müfredatın mutlaka uygulanacağını, tüm öğretmenlerin yeni müfredatı çok iyi incelemesi gerektiğinin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılacak sınavlarda sorular müfredata göre hazırlanacak. O yüzden, müfredatın dışına çıkılmaması gerekiyor. Başarının artırılması içinde müfredat çok iyi takip edilmeli. Bilgilerin tazelenmesini sağlamalıyız. İlçelerinizde toplantılar yapın ve görüşmeleri kayıt altına alın. Unutmayın ki söz uçar yazı kalır. Bir söz vardır: Ekibinize güvenirseniz düzgün insanlar olurlar, güvenmezseniz düzenbaz olurlar. Birbirinize güvenin ama kontrolle de pekiştirin.

Ben, üstlerine karşı sevimli, astlarına karşı ceberrut bir yönetim anlayışından yana değilim. Benimle ilişkiniz iyi olsun, ekibinizi ezin düşüncesine sahip bir ilçe müdürü istemiyorum. Bulunduğunuz yerde bir ağabey olarak sorunları çözmeye çalışın. Çözemiyorsanız bizlere iletin. Şunu unutmayın ki, herkese eşit muamele bizim değişmez prensibimizdir. İnsan olması yeterlidir. İlçelerinizde değerlendirme komisyonları kurun ve bu komisyonları çalıştırın. Dosyalarda tüm ilçelerin başarı durumları mevcut. Bunları inceleyin ve başarının artırılması için neler yapılabileceğini kendinize dert edinin."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aksoy: Ekibinize Güvenirseniz Düzgün İnsanlar Olurlar, Güvenmezseniz Düzenbaz Olurlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement