Aksoy:Sizler Öncelikle Çocuklara Okulları Sevdirin - Son Dakika
Güncel

Aksoy:Sizler Öncelikle Çocuklara Okulları Sevdirin

Aksoy:Sizler Öncelikle Çocuklara Okulları Sevdirin

Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, çocukların ülkenin geleceği olduğunu, onların eğitimle ilk olarak anaokulu ve ana sınıflarında tanıştığını söyledi.

28.09.2013 15:41  Güncelleme: 15:40

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, çocukların ülkenin geleceği olduğunu, onların eğitimle ilk olarak anaokulu ve ana sınıflarında tanıştığını söyledi. Ana okulu öğretmenlerinden öncelikli olarak çocuklara okulları sevdirmelerini istedi.

Aksoy, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü salonunda aAksoy, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü salonunda anaokulu öğretmenleri ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Anaokulu öğretmenlerinden akademik bir başarı beklemediklerini, yalnızca çocukların okula alışmaları yönünde gayret beklediklerini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Aksoy, "Sizler öncelikle çocuklarımıza okulları sevdirin. Onlar, oyun çağında. Onlarla oyunlar oynayın. Okula ait temel prensipleri öğrensinler. Sosyalleşsinler ve paylaşmayı bilsinler yeter." dedi.

Okul öncesi ve ana sınıfı öğretmenlerinin çocuklara şekil verme gibi büyük bir sorumluluklarının bulunduğunu, ana sınıfına gitmiş bir öğrencinin sonraki yıllarda diğer yaşıtlarıyla farkının ciddi anlamda görüldüğünü vurgulayan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okul öncesine giden öğrenci sayısını artırmalıyız. Ana okullarımızdaki imkanlar diğer okullara oranla çok daha iyi durumda. Bizim feda edebilecek bir tek insanımız yok. Her çocuğumuzu en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. İyi yetiştiremediğimiz her çocuk ülkemizin geleceğinde parıldamadan sönen yıldızlara benzer. Çocuklarımızın her biri bu güzel vatana ışık olmalı, bunun sorumluluğu bizlerde ve velilerimizde. Sizler veli ile okul arasında öyle bir iletişim kurun ki, veli gelecek yıllarda da çocuğunun gittiği okullarla irtibatını kopartmasın."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aksoy:Sizler Öncelikle Çocuklara Okulları Sevdirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement