Ali İsmail Korkmaz Davası - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davası

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülmesi davasında üçüncü duruşması Kayseri'de yapılıyor.

14.07.2014 11:15

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülen davada üçüncü duruşma yine geniş güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Kayseri Adalet Sarayı önünde polisin bekleyişi sürüyor.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz da duruşmada. Anne Emel Korkmaz, oğlunun adını sol koluna dövmeyle yazdırdı, adını taşıyan kolyeyi de boynuna taktı. "Oğlum geri gelmeyecek. O acı dinmeyecek. Ama katiller de rahat sokakta dolaşmasınlar. Adaleti bulmak için Kayseri'deyiz" dedi.

Emel Korkmaz, yine Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş'ın da kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

Ali İsmail Korkmaz'ın otopsi raporları duruşmada okunurken, ailesi ağlayarak salondan dışarı çıktı.

Emel Korkmaz oğlunun adını koluna dövme yaptırdı. [Fotoğraf: DHA]

Demirtaş da duruşmada

Duruşmayı ayrıca Halkların Demokratik Partisi (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP'li milletvekilleri İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder ile CHP'li vekiller İlhan Cihaner, Veli Ağbaba, Gökhan Günaydın ve Aykut Erdoğdu da takip ediyor.

Demirtaş gazetecilere, davanın takipçisi olduklarını söyledi. Mahkemeden vicdanları rahatlatacak bir kararın çıkması beklediklerini ifade eden Demirtaş, "Ölenleri, kaybettiklerimizi geri getiremeyebiliriz ama bundan sonra toplumda barış içerisinde birbirimize sarılarak el ele, yürek yüreğe yaşayabilmenin tek yolu bu tür acı vakalarla, acı ölümlerle yüzleşebilmektir" dedi.

Olayla ilgili son duruşmada bir görgü tanığı, Ali İsmail Korkmaz'ı polis ve yanındakilerin dövdüğünü gördüğünü anlatmıştı. Ali İsmail Korkmaz'ı tekmelemekle suçlanan polisin aynı gece, aynı hastanede Ali İsmail'i muayene eden doktordan ayağıyla ilgili rapor aldığı ortaya çıkmıştı.

Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran'da Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde dövüldükten sonra 38 gün komada kalıp hayatını kaybetmişti.

Beş partinin (CHP, MHP, DSP, DP, BTP) cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ölüm yıldönümü 10 Temmuz'da taziye mesajı yayınlamıştı.

Ali İsmail Korkmaz Davası
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement