Altın Değerindeki Üzüme Sıkı Koruma - Son Dakika
Güncel

Altın Değerindeki Üzüme Sıkı Koruma

Altın Değerindeki Üzüme Sıkı Koruma

Rekoltenin düşük olması nedeniyle fiyatı yükselişe geçen üzüm, kurutma sergilerinde üretici tarafından başıboş bırakılmıyor Bazı üzüm üreticileri, özellikle gece saatlerinde sergideki üzümlerin başında silahla nöbet tutuyor

14.09.2013 11:30

Rekoltenin düşük olması nedeniyle fiyatı yükselişe geçen üzüm, kurutma sergisinde üretici tarafından başıboş bırakılmıyor. Bazı üzüm üreticileri, özellikle gece saatlerinde sergideki üzümlerin başında silahla nöbet tutuyor.

Merkeze bağlı Veziroğlu köyü girişinde 30 yıldır bağcılık yapan üzüm üreticisi Nuri Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış boyunca çocuk gibi baktıkları asmalardan elde ettikleri üzümleri, çalınma korkusu nedeniyle sergide yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Geçen yıllarda hırsızlık nedeniyle zarar ettiklerini anlatan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl üzüm az ama iyi para edecek olmasından dolayı, üzümü çaldırmamak için başında nöbet tutuyoruz. Gündüzleri sergide çalışan işçiler de oluyor, ben onlarla birlikte tek başıma kalıyorum. Ama geceleri sergiyi, arazimizin 4 köşesinde 4 kişi bekliyor. Yanımızda ruhsatlı av tüfeğimizle, kurumaya bırakılan üzümlerimizin başından bir yere ayrılmıyoruz. Geceleri sergiyi arazinin dört yanına koyduğumuz projektörler vasıtasıyla aydınlatıyoruz. Özellikle geceleri üzüm sergisine kimseyi yaklaştırmıyoruz. Önce bekçi düdüğünü çalarak uyarıyoruz, buna rağmen yaklaşmakta ısrar edenlere karşı havaya ateş ederek durmasını istiyoruz. Durumu da hemen 156 Jandarma İhbar telefonlarına bildiyoruz."

"Üretici malına sahip çıkıyor"

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman da bu yıl fiyatların aniden yükselmesi ve rekoltenin düşük olması sebebiyle her yıl olduğu gibi ovada üzüm hırsızlıklarının yaşanabildiğini söyledi.

Sorman, şöyle konuştu:

"Üretici bu yıl ürününün az, borcunun çok olmasından dolayı malına daha iyi sahip çıkıyor. Gece gündüz kurutmaya bıraktığı üzüm sergisine bıraktığı üzümünün başından ayrılmıyor. Geceleri ruhsatlı silahıyla başında adeta nöbet tutuyor. Sağolsunlar Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından gereken hassasiyet gösteriliyor ancak her sergi başına bir nöbetçi dikmesi mümkün değil. O yüzden üreticilerimiz de hem Valiliğimizin hem de Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerine katkıda bulunmak üzere sergide ürününün başında beklemektedir."

Sorman, kilogram fiyatı 5 lirayı geçen çekirdeksiz kuru üzümün, Kurban Bayramı sonrası 6 liraya çıkmasının beklendiğini sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altın Değerindeki Üzüme Sıkı Koruma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement