Amatör Gençlerden Profesyonel Film - Son Dakika
Güncel

Amatör Gençlerden Profesyonel Film

Amatör Gençlerden Profesyonel Film

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gençlerin kısıtlı imkanlarla çektiği "Son Suikast" filmi aksiyon filmlerine taş çıkarttı.

27.03.2012 17:12  Güncelleme: 08:42

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir grup gencin kısıtlı imkanlarla çektiği "Son Suikast" filmi aksiyon filmlerine taş çıkarttı. İnternete düşen filmin fragmanı izleyenleri hayran bıraktı.

Mardinli gençler, 'Son Suikast' filminin gösterimi için yapımcılardan destek bekliyor. Filmin yönetmenliğini yapan ve 3 ay önce liseden mezun olan Halil İbrahim Çevik, kısıtlı imkanlarla bir aksiyon filmi çektiklerini, filmin gösterimi için yapımcılardan destek beklediklerini kaydetti.

İnternete düşen filmin fragmanına büyük ilgi gösterildiğini kaydeden Çevik, filmi imkansızlıklar içinde yaptıklarını, imkanlar olsa daha iyi filmler çekebileceklerini belirtti. Çevik Mardin'e ve Güneydoğu'ya gelen dizi ve filmler ekiplerini izlediklerini, ve çok etkilenerek böyle bir işe heves saldıklarını söyledi. Bu işe bir heves olarak başladıklarını anlatan Çevik, "Mardin'e ve Güneydoğu'ya gelen dizi ve filmlerden etkilenerek böyle bir film yaptık. İlk çalışmamız yerli Truva adında bir kısa film idi.

Bu filmle biz yarışmaya girdik. Türkiye'de 300 kısa film arasından ilk 30'a girdik. İstanbul'a programa katılmaya gittik. Orda görüntü kalitemizin düşük olması nedeniyle elendik. Biz bir kamera arayışına girdik bu elimdeki kamerayla (El kamerası) görüntüleri çektik. Bu kameranın görüntüsü iyi değil ama bilgisayar ortamında efektlerle görüntüyü düzeltiyorum. Son çalışmamız 'Son Suikast'. Gerçi bu kadar başarılı olacağını düşünmemiştim insanlar çok ilgi gösterdi. Ben bu kadarını beklemiyordum. Bu çalışma bana

hala küçük bir şeymiş gibi geliyor. Hedefim daha büyük işler başarmak. Biz bunu imkansızlıklar içinde yaptık imkanlar olsa tabi ki daha iyi şeyler de yapardık" dedi.

"SİLAHLAR OYUNCAK, BAZUKA KANALİZASYON BORUSUNDAN"

Filmde silahların oyuncak olduğunu, kanalizasyon borusuyla bazuka yaptıklarını kaydeden Çevik, "Vurulma sahnelerini efekt kullanarak bilgisayardan düzenledim. Oyuncular da tam vurulma hareketleri yaptı. Oyuncularımın etkisi daha çok filmin dövüş sahneleri bir ayımızı aldı. Kurgusu ise bir iki haftamızı aldı. Çekimlerde zorlandık ama en zorlandığımız sahneler dövüş sahneleriydi. İmkanlarımız olmadığı için Kanalizasyon borusundan bazuka yaptık. Eğitimim 3 ay önce bitti liseyi bitirdim şimdi YGS'ye çalışıp

sinema televizyon bölümünü okumak istiyorum burada kimse sinemaya önem verilmiyor. Destek almadık kimseden ama şu an her yerden arıyorlar" diye konuştu.

OYUNCULAR İLK DEFA KAMERA KARŞISINA ÇIKTI

Filmin oyuncularından Abdulbaki Tunç, filmde "baba" rolünü oynadığını, ilk defa kamera karşısına bu filmle çıktığını ve çok heyecanlandığını söyledi. Tunç, "Biz bu filmde bir şey yapmak istiyoruz. Hayatımda kamera önüne çıkmadım. İlk defa bu filmde rol aldım. Güzel oldu mu bilmiyorum. Ben sadece yönetmenin dediğini yaptım" dedi.

Oyuncu Davut Eman ise beraber çalışmaları yaptıklarını, şu an malzeme olmadığı halde güzel bir film yaptıklarına inandıklarını, bu tür çalışmaları yapmaya da devam edeceklerini söyledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amatör Gençlerden Profesyonel Film - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement