Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi Afyonkarihisar'da - Son Dakika
Güncel

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi Afyonkarihisar'da

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi Afyonkarihisar\'da

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı destekleyeceklerini söyledi.

08.08.2014 14:19  Güncelleme: 16:05

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi'nin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı destekleyeceklerini belirterek, "Biz çatının başlangıcının da sağlıksız olduğuna inanıyoruz, istikrarlı Türkiye sürecinin devam etmesi için biz bu seçimde Anavatan Partisi olarak Erdoğan'ı destekliyoruz" dedi.

Başkan Çelebi, beraberinde parti genel merkez yöneticileri ile birlikte bugün Afyonkarahisar Gazetecileri Yardımlaşma Derneği'ni (AGD) ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından, dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Çelebi, toplantıda Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı parti olarak seçimlerde verdikleri destekle ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında 3 Cumhurbaşkanı Adayı ile ilgili parti olarak tespitlerini aktaran Başkan Çelebi, "10 Ağustos ta Türkiye bir miladı yaşayacak. İlk kez tarihinde Cumhurun başkanını seçeceği bir seçim yaşayacağız, bizimde bu noktaya gelmesinde emeğimiz olduğu bir seçim süreci yaşıyoruz. Bu süreçte Anavatan Partisi olarak toplumu yönlendiren ve önünü açan bir parti olarak, her zaman sevginin ve saygının adresi olan bir parti olarak, bu süreçte Başbakanı kendi partisinin dışında destekleyen tek partiyiz. Başbakanı da desteklerken körü körüne desteklemiyoruz. 3 tane adayın mevcut durumlarını tüm arkadaşlarımızla birlikte irdeledik, hepsinin ayrı ayrı Türkiye'deki pozisyonlarını test ettik. Demirtaş'ın değişen söylemelerini önemsemek ile birlikte Türkiye'yi kucaklayacak bir düşünce yapısına haiz olmadığına inanıyoruz. Her ne kadar çok farklı, değişik söylemelerde söylese de, biz bunu önemsemek ile birlikte, Toplumun tamamını kucaklayabilecek bir düşünce yapısından geldiğine inanmıyoruz" dedi.

"2 GENEL BAŞKANA BU İSİM ZARFLA MI VERİLDİ?"

Açıklamalarında Cumhurbaşkanlığı için Çatı Adayı gösteren partileri de eleştiren ve muhalefet partilerinin genel başkanlarının Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini söylemekten aciz olduklarını öne süren Başkan Çelebi, "Geriye kalan 2 tane adayımız var. Birisi çatı adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, biz bu çatının başlangıcının da sağlıksız olduğuna, temelsiz bir yapı olduğuna inanıyoruz. 2 genel başkana bu isim zarfla mı verildi, ne şekilde verildi, beklide 2 genel başkana da aynı bizim gibi sadece dışarıdan tanıyorlardı İhsanoğlu'nu. Hale de ismini öğrenemediler, özellikle İhsanoğlu'nu çıkartan 2 partinin genel başkanı seçimlere 3-4 gün kala daha hocamın ismini söylemekten acizler. Kendileri inanmadıkları içinde tabanlarına inandıramadılar ve çatı olayında çok ciddi bir problem var" diye konuştu.

"12 YILLIK DEVLET TECRÜBESİ, DEVLETİ TANIMASI, MİLLETİ TANIMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Açıklamalarına devam eden Başkan Çelebi, Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan ile ilgili ise şunları söyledi:

"Gelelim Başbakan Erdoğan'a, 12 yıldır Türkiye'nin Başbakanı tabii ki büyük hizmet atılımlarında yanlışlıklar olacak. Geçmişte Özal döneminde bizim de yaptığımız gibi, çok büyük icraatlarımız oldu ama bunun yanında yanlışlarımızd a oldu. Şuanda Erdoğan'ın çok ciddi ülkeye kazandırdıkları var, ama yanlışları da var. Tabii ki olacak bunlar, ama bunları milimize etmek, en aza indirmek lazım.12 yıllık devlet tecrübesi, devleti tanıması, milleti tanıması bizim için önemli. Biz Başbakanı, Özal'ın politikaları ile de örtüşün bir sürü icraatları olduğu için düşünce ve inanç hürriyetine getirdiği rahatlamalardan dolayı, Türk insanının ayaklarındaki prangayı biliyorsunuz biz aştık ve devamını da Erdoğan getirdi. Biz bunarlı önemsiyoruz. Ülkemizin istikrarının devamı, bölgemize güven verebilmemiz için, bu istikrarlı Türkiye sürecinin devam etmesi lazım. Onun için biz bu seçimde Anavatan partisi olarak Erdoğan'ı destekliyoruz." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi Afyonkarihisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement