Ankara'da 155 Eğitim Tesisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da 155 Eğitim Tesisi Açıldı

Ankara\'da 155 Eğitim Tesisi Açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) (Amerika'nın Kristof Kolomb'dan 314 yıl önce Müslümanlarca keşfedildiğine ilişkin iddialar) ''Bana ait olan bir iddia değil. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda saygın ilim adamı bunu iddia ediyorlar.

18.11.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasının Kristof Kolomb'dan 314 yıl önce Müslümanlar tarafından keşfedildiğine ilişkin iddiaların kendisince değil, Türkiye'deki ve dünyadaki bilim adamları tarafından dile getirildiğini belirterek, "Bu işin uzmanlarından önce, bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz, bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan, buna itiraz etmeye, bununla istihza etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar" dedi.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca Ankara'da yapımı tamamlanan okulların Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, 12 yıllık başbakanlık sürecinde eğitimin en fazla önem verilen alan olduğunu belirten Erdoğan, 234 bin 473 derslik açtıklarını, 2002 sonuna kadar 346 bin derslik açıldığını, hükümetin kısa süre bir içerisinde bu sayıyı da yakalayacağını söyledi.

Erdoğan, "Osmanlı döneminden kalan, Cumhuriyet döneminde yapılanlar dikkat edin 346 bin derslik. Biz sadece 12 yıllık hükümet döneminde 234 bin 473 tane buna ilave ettik" dedi.

Okulları teknolojiyle, bilgisayarla, internetle ve tabletlerle buluşturduklarını belirten Erdoğan, şuana kadar 1 milyona yakın öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıttıklarını, 76 olan üniversite sayısını da 176'ya çıkardıklarını kaydetti.

24 Kasım'da Öğretmenler Günü'nün kutlanacağını anımsatan Erdoğan, "Şimdiden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bu güzel açılış töreni vesilesiyle kutluyorum" dedi.

Şu anda Türkiye genelinde 852 bin öğretmenin görev yaptığını belirten Erdoğan, "Bunların 458 binini, yarıdan fazlasını biz göreve başlattık, farkımız bu. Öğretmen maaşları yaklaşık 5 kat artış kaydetti. Yani sadece imam hatip demedik, isteyenin istediği okulda okuyabilmesi, eğitimin önündeki tüm engellerin kalkması için yoğun bir mücadele verdik. Hamdolsun, Türkiye bu noktada sınıf atladı" diye konuştu.

-"Gençler, özgüvenli olacaksınız"

Türkiye'nin ekonomisiyle, ileri standartlara doğru yol alan demokrasisiyle olduğu kadar, eğitimdeki başarıyla da artık dünyada farklı bir yerde, farklı bir konumda durduğunu vurgulayan Erdoğan, "Eğitimdeki reformların neticeleri, orta ve uzun vadede görünür. Eğitime yapılan büyük yatırımlar, inşallah bundan 10 yıl, 15 yıl sonra çok daha bariz şekilde anlaşılacak ve Türkiye bu anlamdaki farklılığıyla inşallah dünyada iddia sahibi olacaktır" şeklinde konuştu.

Bütün öğrencilerden, gençlerden bir arzusu daha olduğunu belirten Erdoğan, "Gençler, özgüvenli olacaksınız. Tarihinize bakacak, özgüvenli olacaksınız. Ecdadınıza bakacak, özgüvenli olacaksınız. Medeniyete, bilime, sanata ecdadınızın yaptığı katkıları bilecek, öğrenecek, özgüvenli olacaksınız. Büyük bir ülkenin, güçlü bir ülkenin evlatları olduğunuzu idrak edecek, özgüvenli olacaksınız" dedi.

Erdoğan, Cumartesi günü İstanbul'da, Diyanet İşleri Bakanlığının düzenlediği "Latin Amerika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi"ne katıldığını hatırlatarak, orada 41 ülkeden gelen, 71 dini öndere hitap etme fırsatı bulduğunu söyledi.

Oradaki konuşmasında Amerika kıtasına Kristof Kolomb'dan önce hatta, Kolomb'dan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söylediğini anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yeni bir iddia değil, hatta şu anda Almanya'da yaşayan Prof. Fuat Sezgin'in kendi eserlerinde de bu yerini almıştır. Başka birçok ilim erbabının eserlerinde yer alır. Bana ait olan bir iddia değil. Bu konuda yazan, konuşan ilim erbabının diliyle, oradan aldığım düşünceyle bunu o gün orada ifade ettim. Daha önce dinlerdim, ama bu defa kaynağını da öğreneyim dedim. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda saygın ilim adamı bunu iddia ediyorlar, delillerini de ortaya koymuş durumdalar. Ama bakın enteresan bir şey oldu. Bu işin uzmanlarından önce, bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce, bizim kendi gençliğimiz, maalesef bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan buna itiraz etmeye, istihza etmeye başladılar."

-"Daha cesur olmaları en büyük arzumdur"

Sadece gençlerin değil, koca koca adamların da itiraz etmeye başladığını ifade eden Erdoğan, "Bakıyorsunuz bazı köşe yazarları, karikatüristler, onlar da itiraz etmeye başladılar. Niye? Çünkü bunlar bir Müslüman'ın bunu yapabileceğine hala inanmadılar. Bu milletin evlatlarının bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır. Bir karanlık çağı kapatıp, bir aydınlık çağı açan liderlere de inanmadılar. İşte bu, özgüven eksikliğidir. Onun için taş üstüne taş, bugüne kadar koyamadılar. Kendisine, kendi tarihine, kendi milletine yabancılaşmadır bu. Ezberlerle hareket eden, kendisine öğretileni mutlak doğru olarak kabul eden gençlik, maalesef böyle ezber bozan bir iddia gördüğünde araştırmak yerine, bilmediğiyle alay etmeyi tercih edebiliyor. Batılı kaynaklara, haşa ayet gibi inananlar, kendi ülkesinin, kendi medeniyetinin, kendi ilim insanlarının iddialarıyla alay edenler sadece kendilerini küçültürler. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Bizim görevimiz bu."

Tarihin, muzafferler ve egemenler tarafından değil, objektif bir biçimde yazılması, aktarılması için cesur olmaya, cesaretle iddiaları dillendirmeye devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK'e çok büyük görev düştüğünü söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bakın açık açık da söylüyorum. Bilim tarihi eğer tarafsız bir şekilde yazılsa, Doğu'nun, Ortadoğu'nun, İslam coğrafyasının bilime ve sanata olan katkılarının bilinenden çok daha fazla olduğu da ortaya çıkar. Şahsen ülkemin Cumhurbaşkanı olarak, bizim öğrencilerimizin, gençlerimizin, 77 milyon aziz milletimizin başka milletler ve medeniyetler karşısında ezik olmasını asla kabul edemem. Egemenler tarafından yazılmış bir tarihin, bizim özgüvenimizi kırmak için kullanılmasına rıza gösteremem. Hiç kuşkusuz mesele, bilim insanlarının, bilim dünyasının meselesidir. Ama şahsen bu ülkenin gençlerinin, bilim insanlarının ezberler karşısında, dayatmalar karşısında daha cesur, daha özgüvenli olmaları en büyük arzumdur. Ben bu noktada teşvik makamındayım. Her zaman da teşvik edici, cesaretlendirici olmayı sürdüreceğim. 77 milyonun her bir ferdinin şuna inanmasını istiyorum, biz tarihte yaptık, inşallah bugün de yaparız. Yarın çok daha iyisini yapacağız. Biz işte boğazın altından Marmaray'ı yaptık."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da 155 Eğitim Tesisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement