Bütün Deliller Ortaya Çıktı, ABD Hala Patlamanın Sorumlusunu Bulamadı! - Son Dakika
Güncel

Bütün Deliller Ortaya Çıktı, ABD Hala Patlamanın Sorumlusunu Bulamadı!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Ankara'da düzenlenen terör saldırısının sorumluluğunu üstlenenlerin olduğunu ancak şu aşamada bunu teyit edemeyeceklerini bildirdi.

20.02.2016 00:08  Güncelleme: 01:13

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Ankara'da düzenlenen terör saldırısının sorumluluğunu üstlenenlerin olduğunu ancak şu aşamada bunu teyit edemeyeceklerini bildirdi.

Earnest, günlük basın toplantısında, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruyu da yanıtladı. Saldırının sorumlularına ilişkin Earnest, "Saldırının sorumluluğunu üstlenenleri gördük. Ancak şu aşamada bunu doğrulayamıyoruz" ifadesini kullandı.

Earnest, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın telefon görüşmesinde Suriye konusunun ele alındığını belirtti.

Görüşmeye ilişkin açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağını belirten Earnest, Obama'nın Erdoğan'a Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırıları nedeniyle başsağlığı dilediğini aktardı.

"TÜRKİYE BÜYÜK KATKI SUNDU"

Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadelede önemli bir ortak olduğunu vurgulayan Earnest, son dönemde Ankara'nın örgütle mücadele eden koalisyona büyük katkı sunduğuna dikkati çekti.

Earnest, "Son bir yıl içinde Türkiye DAEŞ'e karşı koalisyonumuza katıldı. Onlar bu çabaya kayda değer katkı sağladı. ABD'nin isteğiyle Türk hükümeti sınırlarının büyük bir kısmını kapatmaya dönük önemli adımlar attı" diye konuştu.

Ankara'nın bu adımlarının Suriye'ye giden yabancı savaşçı akınını azalttığından hiç şüphe olmadığını belirten Earnest, bu noktada Türkiye'nin sınır güvenliği konusunda ABD'den uzman desteği aldığını hatırlattı.

Earnest, Türkiye'nin İncirlik üssünü ABD ordusuna açmasıyla bombardımana katılan insanlı ve insansız hava uçakları için mesafenin kısaldığına işaret ederek, "İncirlik'ten Suriye'ye uçuşlar şimdi daha kısa, bu da büyük bir kazanç" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Suriye'deki savaştan kaçanlara sığınma sağlamasıyla büyük bir yükü üstlendiğinin altını çizen Earnest, "Onlar fevkalade cömertler ve bu sığınmacıların ihtiyaçlarını gidermeye odaklanmış durumdalar" dedi.

"TÜRKİYE'NİN YANINDA YER ALDIK"

Earnest, Ankara ile Moskova arasında geçtiğimiz yıl yaşanan uçak krizine de değinerek, o dönemde tansiyonun düşürülmesi çağrısı yapan Washington'ın "provokasyon" karşısında NATO müttefiki olan Türkiye'nin yanında yer aldığını hatırlattı.

ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hem Antalya'da hem de Paris'te görüştüğünü, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın da geçtiğimiz ay Türkiye'de temaslarda bulunduğunu anımsatan Earnest, Amerikan ve Türk yetkililer arasında irtibatın sürdüğüne vurgu yaptı. Earnest, "Tüm bunlar Türkiye ile ABD arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ve sağlamlaştırılmasına yönelik geçtiğimiz yıl kaydettiğimiz önemli ilerlemenin altını çiziyor" şeklinde konuştu.

Bütün Deliller Ortaya Çıktı, ABD Hala Patlamanın Sorumlusunu Bulamadı!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bütün Deliller Ortaya Çıktı, ABD Hala Patlamanın Sorumlusunu Bulamadı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement