Ankara1kolu ve Bacakları Kırık Fedakar Başkanın Görev Aşkı - Son Dakika
Güncel

Ankara1kolu ve Bacakları Kırık Fedakar Başkanın Görev Aşkı

Ankara1kolu ve Bacakları Kırık Fedakar Başkanın Görev Aşkı

Ankara'nın Ayaş İlçesi'ne bağlı Çanıllı Köyü yakınlarında 29 Kasım 2011 tarihinde şoförünün kullandığı makam aracının karşı istikametten gelen otomobil ile kafa kafaya çarpışması sonucu hurdaya dönen aracından 2 kolu, iki ayağı ile omurgası, bel...

05.02.2012 13:04

Ankara'nın Ayaş İlçesi'ne bağlı Çanıllı Köyü yakınlarında 29 Kasım 2011 tarihinde şoförünün kullandığı makam aracının karşı istikametten gelen otomobil ile kafa kafaya çarpışması sonucu hurdaya dönen aracından 2 kolu, iki ayağı ile omurgası, bel kemiği kırılan, kafatasında ise çatlaklar oluşarak ağır yaralanan Güdül'ün Ak Parti'li Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan, makamına tekerlekli sandalye ile gelerek işlerini aksatmamaya çalışıyor. 4'ü makam otomobilinde, biri ise diğer otomobilin kadın sürücüsü olmak üzere 5 kişinin yaralandığı kazadan mucize eseri sağ kurtulan başkan Erdoğan, 20 gün tedavi gördükten sonra görev aşkı ağır bastı.

MAKAM KOLTUĞU DA TEKERLEKLİ SANDALYE OLDU

Korkunç kazada, makam aracı hurdaya dönen Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan ile birlikte İl Genel Meclisi üyesi Hava Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Zafer Sağırlı da ağır yaralanmıştı. Halen tedavisi süren, ancak 2 ayağı, 2 kolu ve kaburgaları kırık olan Başkan Erdoğan, 20 günlük tedavi sonrası tekerlekli sandalye ile geldiği belediyedeki makamında, doktorlarının yasaklamasına rağmen yaklaşık 1,5 aydır görevini sürdürmeye çalışıyor. İlçede 4 dönemdir başkanlık yapan Erdoğan, ayağının üzerine basamazken, çocuklarının yardımı ile giydirilip, tekerlekli sandalyeye bindirilerek evden çıkartılıyor. Uzun süredir makam koltuğu yine tekerlekli sandalye olan başkan Erdoğan, hizmet aşkı ile görevini sürdürdüğünü belirtiyor.

3 AY RAPORUM VAR, HAC GÖREVİ DIŞINDA İZİN YAPMADIM

Doktorunun 2 ay daha ayağının üzerine basamayacağını belirtmesine rağmen görev aşkının ağır bastığını belirten Başkan Erdoğan, 'Buna rağmen eşimin, çocuklarımın, gelinimin, yakınlarımın ve personelimin yardımlarıyla Belediye binasına gelip, başkan odasında işleri takip ediyorum" dedi. Dört dönem belediye başkanı seçildiğini, hac nedeniyle 36 gün dışında hiç izin yapmadığını da belirten Başkan Erdoğan, "Şimdi de 3 aylık raporlu olduğum halde görevimin başında olmak için işime devam ediyorum. Halkımı seviyorum. İlçeme hizmet etmeyi seviyorum. Halkımın yokluğumdan dolayı zarar görmesini istemiyorum. Kazadaki aracı gördünüz belki. Benim o kazada sağ kurtulmam büyük bir mucizeydi. Ben yaptığım hizmetlerin karşılığı olarak bugün hayatta olduğuma inanıyorum" dedi.

Geçirdiği ağır kazayı hatırlamadığını ve gözünü hastanede açtığını belirten Başkan Erdoğan, "2 ayağım, 2 kolum, omzum, belim kırıldı, kafamda çatlak oluştu. Tabi ki Allah'a çok şükür şimdi bu hale geldik. Kazadan 20 gün sonra yatağından kalkma, 3 ay rapor vermesine rağmen görevimizi aksatmadan devam ettiriyoruz. Bizim kaza yapmamızın, işimize, görevimize herhangi bir engel teşkil ettiğini zannetmiyorum. Hacca giderken 36 gün bir izin kullandım. Onun haricinde 4 dönemdir belediye başkanıyım, resmi hiçbir izin de kullanmamışım. Vatandaşım, siz bu görevi yapıyorsunuz diye görev verdi, biz de çalışıyoruz. Şimdi yürüyemiyorum. Doktorum 1,5 ay daha 'ayaklarının üzerine basamazsın' dedi, ancak tekerlekli sandalye ile görevimin başına gidip geliyorum" diye konuştu.

Güdül Kaymakamı Fatih Acar, ağır kaza geçiren belediye başkanı Hüseyin Erdoğan'ın görev aşkını takdir ettiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara1kolu ve Bacakları Kırık Fedakar Başkanın Görev Aşkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement