Antalya'da Üç Günde 400 Hektar Alan Yandı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Üç Günde 400 Hektar Alan Yandı

Antalya\'da Üç Günde 400 Hektar Alan Yandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Antalya'da son üç günde çıkan yangınlara dikkat çekerek, vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

06.09.2013 16:20

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Antalya'da son üç günde çıkan yangınlara dikkat çekerek, vatandaşların duyarlı olmalarını istedi. Son üç gündür Antalya'da yangınlarla ilgili bin 161 ihbar aldıklarını ve 210 yangın çıktığını belirten Emin Pehlivan, "Bugüne kadar benim en azından Antalya'da bulunduğum dört yıl içerisinde böyle bir durum yaşamadım. Yangın açısından yaşamadım. Gerçekten zor günler yaşıyoruz. İtfaiyeciler olarak yaşıyoruz. Ama bizi teselli eden bir tek şey var. Yaklaşık 400 hektar arazi yandı, can kaybımız yok. Bizim için mutluluk verici bir olay bu. Bütün çaba bunun için zaten. Önce can kurtarmak, sonra malı kurtarmak" dedi.

PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR RİSKİMİZ VAR

Orman yangınları açısından 3- 5 gün daha risk olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, şöyle konuştu: "Pazartesi gününü çok rahatlıkla çıkarmamız gerekiyor. Uyarı anlamında şunu söylüyorum. Her zaman söylediğim gibi yine aynı şeyi söyleyeceğim. Antalya'da bu sezon kesinlikle açık ateş yakılmaması lazım. Yani sezon zaten belli. Isı var, nem oranı düşük, rüzgar var. Şartlar yangın için o kadar elverişli ki, sadece bir kıvılcım bekleniyor."

LÜTFEN DİKKAT

Yangınlarda insan unsurunun çok önemli olduğunu vurgulayan Pehlivan, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsan unsuru çok ön planda. Vatandaşların çok duyarlı olmaları gerekiyor bugünlerde. Yani arabanın camından atılan ya da söndürülmeden atılan sigara izmariti, anız yakılması, sera atıklarının yakılması ya da piknikte yakılan her mangal ateşi bugünlerde bizim için yangın sebebidir. Lütfen bunlardan kaçınalım." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Üç Günde 400 Hektar Alan Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement