Antalya - Festival Antalya ile Yükselecek - Son Dakika
Güncel

Antalya - Festival Antalya ile Yükselecek

Antalya - Festival Antalya ile Yükselecek

Festival Antalya ile yükselecek *- BU yıl 52'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Direktörü Elif Dağdeviren, Antalya markasını yükseltmek amacıyla festivalden Altın Portakal ismini kaldırdıklarını söyledi.

26.11.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festival Antalya ile yükselecek

*- BU yıl 52'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Direktörü Elif Dağdeviren, Antalya markasını yükseltmek amacıyla festivalden Altın Portakal ismini kaldırdıklarını söyledi.

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) toplantısına katılan Elif Dağdeviren, bu yılki festivalle ilgili bilgi verdi. Dünyada 4 bin festival arasında Altın Portakal'dan başka ödülüyle anılan sadece Rusya'da bir festival bulunduğunu söyleyen Dağdeviren, "Festivallerin en önemli özelliği içlerinde bulunduğu şehre katkı yapmasıdır. Festivalin marka değerini yükseltmesi gerekir. Dünyada şu anda Türkiye'den iki marka şehir çıkmış durumda. Bunlardan biri İstanbul, diğeri Antalya" dedi.

Cannes Film Festivali'nin ödülüyle değil ismiyle anıldığını, Venedik, Berlin Film Festivali'nde de şehrin isminin anıldığını anlatan Dağdeviren, Antalya'da da bunu sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Altın Portakal ödülünü dünyadaki 47 saygın ödül ve 56 saygın adaylığın içindeki ödüllerden biri yapmak istediklerini anlatan Dağdeviren, bunun bir süreci gerektirdiğini vurguladı. Bu gerçekleştiğinde dünyanın bütün filmcilerinin akın akın Antalya'ya geleceğini anlatan Dağdeviren, oskar aday adayı olan kendi filminden örnek verdi. ABD'de üç ay boyunca kampanya yapıp sadece aday adayı olmasına rağmen, ilk beşe kalamamış olamamasına rağmen kendisine birçok kapının açıldığını söyledi. Antalya'nın da sinemacılara kapıları açan bir yer olmasını istediklerini anlatan Dağdeviren, jüriyi oluştururken kadın üye bulmakta güçlük çektiklerini de anlattı.

Jüri oluştururken nelere dikkat ettiklerini de anlatan Dağdeviren, "Bir jüri en fazla 9, en az 5 kişiden oluşur. Her birinin filme farklı bakacak durumu olması gerekir. Bunu yaparken kadın- erkek eşitliği yapmak istiyoruz, ama kadın yönetmen ve yapımcı bulmakta zorlanıyoruz. Oyuncu istediğiniz kadar buluyorsunuz ama yapımcı ve yönetmen sayısı az. Hele ışık şefi filan bulmak mümkün değil. Bu sorun sadece Türkiye'de değil dünyada da böyle" dedi.

Bu yılki festivalde belgesel, kısa ve uzun metrajlı 100'ün üzerinde film gösterisi olacağını anlatan Dağdeviren, gösterilerin AKM, Migros AVM ve Markantalya AVM'deki sinemalarda gösterileceğini söyledi. Bunların arasında enteresan filmler olduğunu söyleyen Dağdeviren, oskara aday adayı filmlerden bir seçki yaptıklarını söyledi. Dağdeviren, film ücretlerinin 5 lira olacağını da söyledi.

Geceye katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi iştirakçi şirketlerinden ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu da kortejin 29 Kasım günü piyano festivalinin kapandığı gün gerçekleştirileceğini söyledi. Doğanoğlu, önümüzdeki yıl piyano festivalini Aspendos Tiyatrosu'nda yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, geceye katılan Dağdeviren ile Doğanoğlu'na teşekkür etti. Gecenin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Festival Antalya ile Yükselecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement