Antalya'da bedensel engelli milli halterci 18 yaşındaki Faruk Öztürk, yaşamındaki zorlukları sporda kazandığı başarılarla aştı. Öztürk, katılacağı Avrupa ve dünya şampiyonasında altın madalya kazanıp, olimpiyat şampiyonluğu unvanının da sahibi olmayı hedefledi.
Antalya'da oturan Faruk Öztürk, doğumunda omurilikte oluşan sıvı birikintisi nedeniyle henüz 2 aylıkken bedensel engelli oldu. Belden aşağısı tutmayan Faruk Öztürk'ün yaşamı 6 yıl önce tanıştığı sporla değişti. Tekerlekli sandalye basketbol takımında 5 yıl forma giyen Faruk Öztürk, antrenörünün yönlendirmesiyle haltere başladı. Geçen yıl başlangıçta ağırlık kaldırmakta zorluk çeken Faruk Öztürk, kısa sürede başarısıyla dikkati çekti. Halter sporunda ilk 6 ayda Türkiye şampiyonu ve Avrupa ikinciliği kazanan Faruk Öztürk, olimpiyat madalyası kazanma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.
Antrenörüyle her gün 3 saat antrenman yaparak turnuvalara hazırlanan Faruk Öztürk, ocak ayında Türkiye, ardından Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılacak. 2017 yılında şampiyonluklar kazanmak isteyen Faruk Öztürk, genç yaşına rağmen halterde kaldırdığı ağırlıklarla antrenörlerinin de göz bebeği oldu. Antrenmanlarda 230 kilo kaldırarak gençler kategorisindeki dünya şampiyonalarındaki rekoru egale eden Faruk Öztürk, başarılarını katılacağı müsabakalarda da sürdürerek madalya ile taçlandırmak istediğini söyledi.
AİLESİNİ GURURLANDIRACAK
Yaşamda karşılaştığı sorunlardan söz eden Faruk Öztürk, çocukluğunda annesi ile babasının kucağında dışarı çıkabildiğini ve buna çok üzüldüğünü anlattı. Halter sporuna başladıktan sonra kendisine güveninin arttığını vurgulayan Faruk Öztürk, hayatta karşılaştığı engelleri kazandığı madalyalar ile olimpiyat şampiyonu unvanına sahip olarak aşmak istediğini söyledi. Faruk Öztürk, küçükken kucakta taşındığı için kendisine üzülen ailesini halterde kazandığı başarılarla gururlandırdığını dile getirdi.
Bedensel engelli birey olarak yaşadığı zorlukları ve halterdeki hedeflerini anlatan Faruk Öztürk, şöyle konuştu:
"Doğumumda omurilikte oluşan su birikintisi nedeniyle bedensel engelli kaldım. 18 yaşına kadar hayatımı zorluklarla yaşadım. Okula giderken zorlandım. Okulda derslerimden geri kalmamak için arkadaşlarım kucakta beni taşıyordu. 5 yıl basketbol yaşantım oldu. Halterde 6 ayda Türkiye şampiyonu ve Avrupa ikincisi oldum. Başaracağıma eminim. Her gün antrenman yapıyorum. Hedefim Nazmiye Mutlu gibi dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak. Amacım kimsenin kimseden üstün olmadığını göstermek. Engelli olsa da olmasa da kişinin bir şeyler başarabileceğini kanıtlamak. Antrenmanda şu anda kaldırdığım kilolar olimpiyatta derece yapmama yetiyor. Her gün rekor kırıyorum. 2020 Olimpiyatları'nda derece kazanacağıma inanıyorum. Büyükler kategorisinde ilk önce Türkiye şampiyonluğu, ardından Avrupa ile dünya şampiyonasında derece elde etmek istiyorum. Hedefim olimpiyatta altın madalya kazanmak."
Son Dakika › Güncel › Antalya Hayatın Yükünü Kollarında Taşıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?