Araba Jantından Soba Yaptı - Son Dakika
Güncel

Araba Jantından Soba Yaptı

Araba Jantından Soba Yaptı

Ahmet Karakaş, daha önce kullandığı sacdan yapılan sobaların erken kırılması üzerine araba jantlarından yaptığı soba ile iş yerini ısıtıyor.

12.02.2014 15:44  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çayeli ilçesinde çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Karakaş, daha önce kullandığı sacdan yapılan sobaların erken kırılması üzerine araba jantlarından yaptığı soba ile iş yerini ısıtıyor.

İlçeye bağlı Çataldere köyünde yaşayan Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çay ocağında ısınmak için kullandıkları sac sobaların uzun süre aşırı yanmaktan dolayı eridiğini söyledi.

Karakaş, sac sobaların uzun süre dayanmadığı için yaşanan sıkıntıyı gidermek için ne yapabileceği konusunda fikir ürettiğini belirterek, "Her sene bir soba atmak zorunda kalıyordum. Hurdalıkta eski araba jantları aramaya başladım. Üç tane kamyon jantını üst üste koyup kaynak yaparak birleştirdim. Sobaya araba makaslarından oluşan ızgara yaptım. Daha sonra sobanın üzerinden odun atmak için de sobanın alt tarafına bir sistem yaptım. Sistem sayesinde ayağımla sobanın alt kısmındaki bölüme basarak üst kısımdaki kapağın açılmasını sağlıyorum. Böylece ısınan sobanın kapağını açarken elim yanmıyor" dedi.

Araba jantlarından yaptığı soba sayesinde 4 yıldan bu yana ısınma sorunu yaşamadığını anlatan Karakaş, şunları söyledi:

"Yaptığım soba sayesinde rahat ettik. Önceden 4-5 soba değiştirmek zorunda kalıyordum. Köy ortamında kalorifer sistemi soba kadar keyif vermiyor. Köy ortamında sobanın keyfi başka oluyor. Araba jantlarından yaptığım sobayı 300 liraya mal ettim. Kahvehanelerde ve büyük mekanlarda bu tür sobalar gayet kullanışlı oluyor. Ben çok memnunum. Herkese tavsiye edebilirim."

Karakaş, araba jantlarından yaptığı sobanın yabancı turistler tarafından da ilgi gördüğünü belirterek, "Köyümüze gelen yabancı turistlerin de dikkatini çekti. Bana sobayı nasıl yaptığımı merak edip sordular, ben de onlara nasıl yaptığımı anlattım. Bazı turistlerin sobaya resim çektiğini gördüm" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Araba Jantından Soba Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement