Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplandı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplandı

03.12.2014 11:25

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:(1) "Özelleşen kurumlarda işçinin tercihine sunulan 6 aylık süreyi 2 yıla çıkarmak için gerekli düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu kararının yayınlanması için Başbakanlığa göndermiş bulunuyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özelleştirilen kurumlarda çalışanların aynı işyerinde çalışmaya devam etme ya da kamuda 4/C statüsünde çalışmayı tercih etme süresinin 6 aydan 2 yıla çıkarılacağını bildirdi.

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısında işçi-işveren kesimleriyle yaptıkları görüşmede, özelleştirilen kurumlarda çalışanların 2 tercihle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Tercihlerden ilkinin bulunduklarını kurumlarda çalışmaya devam ettiklerini, ikincisinin ise kamuya geçerek 4/C statüsünde çalışmaya başladıklarını belirten Bakan Çelik, şu bilgileri verdi:

"Bu konudaki süre 6 aydı. Yani çalışanlar 6 ay içerisinde karar vermek durumundaydılar. Bu sürenin, hem işveren hem de işçi kesimi tarafından yeterli bir süre olmadığı, kısa olduğu ifade edildi. Bu çerçevede, bu sürenin 2 yıla çıkarılması bize iletildi. Dün yaptığımız görüşmelerde, özelleşen kurumlarda işçinin tercihine sunulan 6 aylık süreyi, 2 yıla çıkarmak için gerekli düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu kararının yayınlanması için Başbakanlığa göndermiş bulunuyoruz."

- Ankara

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplandı - Son Dakika


Advertisement