Asil Nadir'in Hapis Cezası Alması İngiliz Basınında Geniş Yer Buldu - Son Dakika
Güncel

Asil Nadir'in Hapis Cezası Alması İngiliz Basınında Geniş Yer Buldu

Asil Nadir\'in Hapis Cezası Alması İngiliz Basınında Geniş Yer Buldu

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in, sahibi olduğu şirketten zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırılması, İngiliz basınında geniş yer buldu.

23.08.2012 22:04

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in, sahibi olduğu şirketten zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırılması, İngiliz basınında geniş yer buldu.

Ülkenin önde gelen haber kanalları Sky ve BBC, bültenlerinde Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada verilen hapis cezası kararını ilk sıraya taşırken, hafta içi her gün öğleden sonra yayımlanan London Evening Standard gazetesi de kararı manşetinden duyurdu.

Sky haber kanalı 71 yaşındaki Nadir'in, "1980'lerin en başarılı şirketlerinden biri olan "Polly Peck"ten milyonlarca sterlin çaldığı gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası aldığını" bildirdi.

Old Bailey mahkemesindeki jürinin Nadir'i, 28,6 milyon sterlin çalmaktan suçlu bulduğunu kaydeden Sky, davaya bakan yargıç Holyrode kararı açıklarken,

"Zengin bir adamdın ancak aç gözlülükle para çaldın. Şirketin başarısı büyük ölçüde senin başarındı. Fakat şirketin parası senin paran değildi. Bunu biliyordun. Buna rağmen kendini kayırdın ve büyük miktarda hırsızlık yaptın" sözlerine yer verdi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC de Asil Nadir'in eşi Nur Nadir'in, kararın ardından mahkeme önünde yaptığı açıklamaya geniş yer verdi. Duruşmalarda eşini yalnız bırakmayan Nur Nadir, Asil Nadir'in suçsuz olduğunu savunarak, "Eşim harika bir insan. Küresel bir şirket yaratan, dahi bir işadamı. İngiliz adalet sistemine güveniyoruz ve hatalardan dönülmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

London Evening Standard gazetesi de Nur Nadir'in fotoğrafına manşetinde yer vererek, "Büyük iş adamı 29 milyon sterlin çalmaktan 10 yıl hapis cezası aldı" başlığını attı.

2010 yılında kendi ifadesiyle "adını temizlemek için" İngiltere'ye dönen ve yaklaşık 2 yıldır ülkede tutuksuz yargılanan Asil Nadir, "Polly Peck" adlı şirketin sahibiyken, şirketin kayyuma devredilmesi üzerine, zimmetine 34 milyon sterlin geçirmekle ve 1987-1990 yıllarında 13 farklı dolandırıcılıktan suçlanıyordu.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Tarkan Demir - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Asil Nadir'in Hapis Cezası Alması İngiliz Basınında Geniş Yer Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement