Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Başladı

Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Başladı

Antalya'da 19'uncu Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği 'Turandot' operası ile perdelerini açtı.

15.06.2012 00:49

Antalya'da 19'uncu Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği 'Turandot' operası ile perdelerini açtı.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun 2 bin yıllık sahnesi, bu yıl 19'uncu kez Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen festival, 30'uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Puccini'nin 3 perdelik eseri 'Turandot' operası ile başladı. Festivalin açılışında sanatseverlere seslenen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, opera ve bale sanatının ülkenin gelişmişlik kriterlerinde en önemli göstergelerden birisi olduğunu ve Antalya'nın tanıtımına, marka değerine büyük katkı sağladığını belirtti.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün çabası sonucu doğan ve yaşayan festivalin güç kaybetmesi Antalya'nın ve ülke turizminde düşüşe yol açabileceğini ifade eden Gökmen, festivali sürdürmenin ve yükselteminin gayreti içinde olacaklarını kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur' sözünü hatırlatan ve bu sözün unutulmaması gerektiğini ifade eden Gökmen, "Sanat büyük bedellere mal olabilir ancak sanatsız kalmanın bedeli çağdaş toplumlar için çok daha ağır olacaktır" dedi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahneye taşıdığı, Giacomo Puccini'nin tamamlayamadığı son eseri olma özelliği taşıyan 3 perdelik 'Turandot' adlı operada, Çin prensesi Turandotu Kazakistan'dan gelen konuk soprano Gülzat Daurbayeva, Calaf'ı ise İtalyan tenor Rubens Pelizzari seslendirdi. Festivalin açılışına Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da katıldı. Gösteriyi çok sayıda yabancı turist ile sanatseverler izledi.

Bu yıl Eylül ayını da kapsayacak festivalde 20 Haziran Çarşamba Estonya Ulusal Operası 'Rigoletto', 25 Haziran Pazartesi Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi 'Prens İgor', 27 Haziran Çarşamba Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi 'Aşk ve Ölüm', 30 Haziran Cumartesi Güney Kore Daegu Operası ile Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu 'La Traviata', 4 Temmuz Çarşamba Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Balesi 'Zorba' sanatseverlerle buluşacak. Festival 4 Temmuz'daki gösterinin ardından 3 Eylül'e kadar ara verecek.

3 Eylül Pazartesi günü Çin Pekin Operası ile Samsun Devlet Opera ve Balesi 'Madam Butterfly' operası ile yeniden devam edecek festivalde 6 Eylül Perşembe günü Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Lucia Dı Lammermoor', 10 Eylül Pazartesi Türk Devlet Opera ve Bale Toplulukları 'Kuğu Gölü' yer alacak. Festival 15 Eylül Cumartesi Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin Tannhauser operası ile son bulacak. - Antalya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement