Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası - Son Dakika
Güncel

Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası

Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası

Bir grup sanatçı, "Terör örgütü DHKP C'ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından haklarında dava açılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 22 avukata destek için basın açıklaması yaptı.

25.12.2013 14:35

Pınar Aydınlar, Hilmi Yarayıcı ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu bir grup, "Terör örgütü DHKP-C'ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından haklarında dava açılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 22 avukata destek için basın açıklaması yaptı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde bir araya gelen sanatçılar, "Savunma sanatını savunmaya geldik! Sanatçılar Meclisi" yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan şair İbrahim Karaca, avukatların suçlu olduğuna inanmadıklarını belirterek, "Sanatçılar Meclisi olarak elbette ki bize söz düşmeyecek ama işten atılan işçileri, kentsel dönüşüm talanına direnen mahalleleri ve hapishanelerdeki halk çocuklarını mahkemeler önünde savunurken bileklerine kelepçe vurulan avukatlarımız, şimdi savunmanın nasıl sanata dönüştüğünü gösterecekler. Bunun adına 'yargılayan savunma' denir ve biz buna tanıklık edeceğiz. Onlar yolsuzluk veya yüz kızartıcı bir suç işlerken değil, bunları üreten düzenin mağdurlarını savunurken, tutsak edildiler" diye konuştu.

Halkı savunan avukatların yanında olduklarını ifade eden Karaca, "Halkımızı rahat bırakın. Avukatlarımızı serbest bırakın. Savunmaya dokunmayın" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avukatlar Hakkındaki 'Terör Örgütü' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement