Avusturya Mahkemesi, Ali Yeşil'in Türkiye'ye İade Edilmesine Karar Verdi - Son Dakika
Güncel

Avusturya Mahkemesi, Ali Yeşil'in Türkiye'ye İade Edilmesine Karar Verdi

Avusturya Mahkemesi, Ali Yeşil\'in Türkiye\'ye İade Edilmesine Karar Verdi

Türkiye'de bir polis memurunun şehit edilmesinde yardım ve yataklık etmek, yasadışı Maoist Komünist Partisi (MKP) adlı örgüt üyesi olmak suçlarından Kırmızı bülten ile aranan Ali Yeşil (28) adlı Türkiye vatandaşının, Avusturya mahkemesi...

18.09.2012 13:32

-ali YEŞİL, TÜRKİYE'DE BİR POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİNDE, KATİLE YARDIM VE YATAKLIK ETMEKTEN KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANIYORDU

Türkiye'de bir polis memurunun şehit edilmesinde yardım ve yataklık etmek, yasadışı Maoist Komünist Partisi (MKP) adlı örgüt üyesi olmak suçlarından Kırmızı bülten ile aranan Ali Yeşil (28) adlı Türkiye vatandaşının, Avusturya mahkemesi tarafından Türkiye'ye iade edilmesi kararlaştırıldı.

2006 Yılında Türkiye'den kaçarak Avusturya'ya siyasi sığınma talebinde bulunan Ali Yeşil, Türkiye'nin iadesini istemesi sonucu 28 Ağustos 2012'de Wels şehrindeki evinde gözaltına alınmıştı. Avusturya'nın Oberösterreich Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, Türkiye'de bir polisin öldürülmesinde tetikçiye yardım ve yataklık etmekle suçlanan Maoist Komünist Partisi (MKP) örgütü üyesi Ali Yeşil'in Türkiye'ye iade edilmesine karar verildi.

Yargıç Gerlinde Hellebrand'in başkanlığında dün gerçekleşen davanın sonunda, terör örgütü üyesi olmak ve bir polisin öldürülmesine yardım eve yatakçılık etme suçlarından yargılanan Ali Yeşil'in Türkiye'ye iade edilmesine karar verildi. Mahkemenin verdiği kararın ardından Yeşil'in avukatının karara itiraz edeceği belirtildi

Öte yandan Ali Yeşil'in, Türkiye'ye gönderilmemesi için davanın görüldüğü mahkeme önünde toplanan bir grup Avrupa Demokratik Haklar Federasyonu (ADHK) üyesi gösteri yaptılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avusturya Mahkemesi, Ali Yeşil'in Türkiye'ye İade Edilmesine Karar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement