Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Viyana'da - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Viyana'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Viyana\'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Yukarı Karabağ'daki işgaline son vermek için uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

13.05.2013 16:43

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Yukarı Karabağ'daki işgaline son vermek için uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Resmi ziyaret amacıyla geldiği Viyana'da Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile ortak basın toplantısında konuşan Aliyev, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına rağmen Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmemekte ısrar ettiğini belirterek, konseyin kararının uygulanmasını beklediklerini kaydetti.

Aliyev, Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan işgalinin sona erdirmek üzere Avusturya'nın da destek olmasını talep etti.

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer de Azerbaycan ile ekonomik işbirliğinin yanı sıra uluslararası forumlarda yoğun işbirliği yaptıklarını belirterek "bu işbirliğinin bundan sonra da BM başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlarda devam edeceğini" söyledi.

- Suriye'deki iç savaş -

Aliyev ile yaptığı görüşmede ikili ilişkilerin yanısıra Suriye'deki gelişmeleri de ele aldıklarını belirten Fischer, Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi için "siyasi çözümden yana olduklarını" vurguladı. Fischer, "Rusya ile ABD'nin anlaşmaları halinde Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulunabileceğini" kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Moskova'da yaptığı görüşmeye işaret eden Fischer, BM Güvenlik Konseyi'nden siyasi çözüme yönelik bir karar alınabilmesi için ABD ile Rusya'nın anlaşması gerektiğini savundu.

Fischer, Suriye'de iç savaşı sona erdirmek üzere "Irak'ta olduğu gibi askeri bir müdahaleyi uygun görmediğini" bildirdi.

- Reyhanlı'daki bombalı saldırılar-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, bir soru üzerine, Reyhanlı'daki bombalı saldırıları "barbarlık olarak" nitelediğini belirterek, olayın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını söyledi.

Aliyev, "Reyhanlı'da gerçekleştirilen bu barbarca terör eylemi ve tüm terör eylemleriyle mücadele edebilmek için uluslararası işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu" kaydetti.

-İşbirliği anlaşması imzalandı-

Viyana'daki tarihi Hofburg Sarayı'nda gerçekleşen resmi görüşmelerin ardından iki Cumhurbaşkanı Azerbaycan ile Avusturya arasında ekonomik işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Fischer, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmek arzusunda olduklarını belirterek, Avusturyalı yatırımcıların bundan sonra da Azerbaycan'da enerji, inşaat ve altyapı alanlarında yatırım yapmak istediğini bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mehriban Aliyeva'nın resmi görüşmelerin ardından yarın Viyana'dan ayrılmaları bekleniyor. - VİYANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Viyana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement