Azeri Sultanova, "Gönül Yarası" ile Mest Etti - Son Dakika
Güncel

Azeri Sultanova, "Gönül Yarası" ile Mest Etti

Azeri Sultanova, "Gönül Yarası" ile Mest Etti

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Bursa'ya gelen öğrenciler Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

31.05.2013 11:29

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Bursa'ya gelen öğrenciler Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Ziyaret esnasında öğrencilerin seslendirdiği şarkılar ile Vali Harput mest oldu.

Bursa Atatürk Stadyumunda düzenlenecek olan 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nde hünerlerini sergileyecek olan öğrencilerden Tanzanyalı Munir Abdu Tmabit, Azerbaycanlı Sema Sultanova, Kazakistanlı Amina Aman ve Kenyalı Said Osman Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getiren Harput, Türkçenin dünya dili olması adına bütün asırların ötesinde güzel bir hizmetin 11 yılının kutlandığını ifade etti.

Harput, "Ülkemizin ve milletimizin hem dili hem kültürü hem medeniyetini tanıtmış oluyoruz. Medeniyetin temeli ise sevgi, barış, dostluk, paylaşmak, sevmek ve insanlıktır. Bu 140 ülkede bu okullar, medeniyetimizin bu güzelliklerini bütün asaleti ile bu ülkelere gösteriyor. Bu ülkeler ile geleceğe dönük sarsılmaz köprü kurmuş oluyoruz. Dünya bu çocuklar ile daha büyüyecek ve daha mutlu, daha güvenli, savaşların olmadığı acıların yaşanmadığı dünya kurulacak" dedi.

Türkiye'nin dünyada en güzel ülke olduğunu dile getiren öğrenciler ise, dünyada savaşın olmamasını ve olimpiyat tüm dünyaya dağılmasını dilediler.

Vali Harput, Azerbaycanlı Sultanova'nın 'Gönül yarası' türküsü ile duygulandığını ifade ederken, Tanzanyalı Tmabit'in 'Dudu dudu' şarkıyla ise, oturduğu yerden kalkıp oynayacak kadar hoş yorumladığını söyledi.

(AÇ-İHS

31.05.2013 11: 20: 04

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azeri Sultanova, 'Gönül Yarası' ile Mest Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement