Baba- Oğla Erdoğan'a Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Baba- Oğla Erdoğan'a Hakaret Davası

Baba- Oğla Erdoğan\'a Hakaret Davası

Antalya'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak lise öğrencisi 17 yaşındaki H.U.C.'nin öğretmen babası Hüseyin C. hakkında da başka bir eylemde aynı suçu işlediği gerekçesiyle dava açıldı.

20.09.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak lise öğrencisi 17 yaşındaki H.U.C.'nin öğretmen babası Hüseyin C. hakkında da başka bir eylemde aynı suçu işlediği gerekçesiyle dava açıldı.

İlk olayda, Serik Lisesi'nde öğretmen ve aynı zamanda Eğitim Sen'in Serik temsilcisi de olan 49 yaşındaki Hüseyin C., 12 Mart 2014 tarihinde KESK ve DİSK öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe katıldı. Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren eylemde, Hüseyin C. hakkında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bildirimi üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Hüseyin C.'nin, Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle düzenlenen gösterilerde eline megafonu alarak, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli slogan attığı öne sürüldü. Hüseyin C. hakkında hazırlanan iddianame doğrultusunda Antalya 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı aleni hakaret' suçundan 14 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 10 Kasım günü görülecek.

FARKLI EYLEMDE OĞLU DA AYNI KONUDA SUÇLANDI

Antalya'daki Gezi olayları sırasında bir grup öğrenci, 24 Ocak 2014 Cuma günü Recep Tayyip Erdoğan için temsili karne şeklinde hazırlanan pankartla eylem yaptı. Karne eylemine katılan Akdeniz Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi G.A. ile Konyaaltı Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi K.D.Y. hakkında takipsizlik kararı verildi. İki öğrenci hakkındaki soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı geçen 5 Haziran'da ise Liseli Genç Umut adlı grup öğrencileri, bu soruşturmayı protesto etti. Bu protestoya katılan 6 lise öğrencisi hakkında 'Ampul Tayyip' ve hakaret sloganları nedeniyle 'Türk Milleti, Cumhuriyeti ve TBMM'ni alenen aşağılama' ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' suçlamalarıyla soruşturma açıldı. Soruşturmada eylemin 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' suçu oluşturmadığına karar verildi. 'Ampul Tayyip' sloganı 'Türk Milleti, Cumhuriyeti ve TBMM'ni alenen aşağılama' suçu sayılmazken, öğrencilerden H.U.C.'nin Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir sloganı ise suç sayıldı. H.U.C. de babası gibi 4 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 4 Aralık 2014 günü Antalya 2'nci Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

YASA DIŞI DELİL SUÇLAMASI

Hüseyin C.'nin davasına ilişkin dosyasındaki delilleri değerlendiren avukatları, iki polis tarafından olayın 1 gün sonrası tarihli hazırlanan tutanakta 'Şu şu sloganlar atıldı' diye yazıldığı ve isim belirtilmediğini kaydetti. Dava avukatları, gösteri sırasında polisin görüntü çekmek için savcıdan izin alması gerektiğini belirterek, "Savcıyı arayıp, 'burada yasa dışı slogan atılıyor' diye izin alması ve olay anında tutanağını hazırlaması gerekirdi. Ancak hazırlanan tutanaktaki izin tarihi, olayın tam 8 gün sonrasına ait. 20 Mart günü görüntü çekmek için savcıdan izin alınmış. Dolayısıyla tutanak yasal değil. AİHM'ye göre özel hayatın gizliliğini ihlale girer. Anayasa ve TCK'ya göre de yasadışı elde edilen delil hükme esas alınamaz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba- Oğla Erdoğan'a Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement