BAE ve Hindistan'dan 5 Milyar Dolarlık Anlaşma - Son Dakika
Son Dakika Logo

BAE ve Hindistan'dan 5 Milyar Dolarlık Anlaşma

15.05.2026 18:04

BAE, Hindistan ile 5 milyar dolarlık yatırım anlaşmaları imzalayarak işbirliğini güçlendirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hindistan ile yaklaşık 5 milyar dolar değerinde yatırım anlaşmaları imzaladığını duyurdu.

BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid, ülkesini ziyaret eden Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile ikili işbirliğini görüştü.

Abu Dabi'de gerçekleşen görüşmenin ardından iki ülke arasında stratejik ortaklığı genişletmeyi hedefleyen bir dizi mutabakat zaptı ve anlaşmalar imzalandı.

BAE ve Hindistan, savunma ve teknoloji başta olmak üzere çeşitli alanları kapsayan 18,36 milyar dirhem (yaklaşık 5 milyar dolar) değerinde yatırım anlaşmalarına imza attı.

Söz konusu anlaşmalar, BAE ve Hindistanlı petrol şirketleri arasında stratejik işbirliğinin yanı sıra iki ülke savunma bakanlıklarının "Stratejik Savunma Ortaklığı Çerçeve Anlaşmasını" kapsıyor.???????

Hindistan Başbakanı Nerandra Modi, bu sabah resmi ziyarette bulunmak üzere BAE'ye geldi. Görüşmelerin ardından ülkeden ayrılan Modi'nin Avrupa'ya geçerek İsveç, Norveç, İtalya ve Hollanda'yı da ziyaret edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BAE ve Hindistan'dan 5 Milyar Dolarlık Anlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement