Baharda Evleneceklerdi - Son Dakika
Güncel

Baharda Evleneceklerdi

Kocaeli Kartepe'de düşen askeri helikopterde şehit olan Üsteğmen Çağrı Ceyhan son yolculuğuna uğurlandı.

14.10.2014 17:39

Kocaeli Kartepe'de düşen askeri helikopterde şehit olan Üsteğmen Çağrı Ceyhan son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Üsteğmen Çağrı Ceyhan nişanlıydı. Bu bahar evlenecekti. Şehidin nişanlısı Gülşah Terzioğlu cenaze boyunca gözyaşı döktü. Şehidin Babası emekli Albay Aytunç Ceyhan oğlunu asker selamıyla uğurladı. Şehit Cenazesinde Başbakanlık Çelengi olmaması dikkat çekti.

Kocaeli Kartepe'de düşen askeri helikopterde şehit olan Üsteğmen Çağrı Ceyhan bugün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Üsteğmen için ikindi namazının ardından Ataköy 5. Kısım Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Üsteğmen'in kendisi gibi asker olan babası Emekli Albay Aytunç Ceylan başsağlığı dilekleri kabul etti. Şehit Üsteğmen'nin annesi Nalan ve kardeşi Erkan Ceyhan da cenaze töreninde gözyaşı döktü. Şehit Üsteğme'nin önümüzdeki bahar dünya evine girmeye hazırlandığı nişanlısı Gülşah Terzioğlu da taziyeleri kabul etti. Gözyaşlarına hakim olamayan ve güçlükle ayakta duran Terzioğlu nişanlısı için son görevini yaptı.

KOMUTAN ŞEHİT ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ

Cenaze törenine hükümeti temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı. İstanbul Valisi Vasbi Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Selami Altınok da cenazedeydi. Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu ve çok sayıda subay ve astsubay son görevlerini yerine getirmek için ordaydı. Korgeneral Salih Ulusoy şehit annesi Nalan Ceyhan'ın elini öptü.

BAŞBAKANLIK ÇELENGİ YOKTU

Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Üsteğmen Çağrı Ceyhan için helallik alındı. Şehit Üsteğmen'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına taşındı. Şehit Üsteğmen'in tabutu cenaze marşı eşliğinde bir süre top arabasında taşındı. Şehidin ailesi ve cenazeye katılanlar arkadan yürüdü. Bu sırada cenazeye gönderilen çelenkler askerler tarafından taşındı. En önde Cumhurbaşkanlığı Çelengi vardı. Sırasıyla TSK, Milli Savunma Bakanlığı çelenkleri taşındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Valisi Vasbi Şahin imzalı çelenkler de askerlerin ellerindeydi. Taşınan çelenklerin arasında Başbakanlık Çelengi olmaması dikkat çekti.

ANNE VE BABASI EL SALLADI

Cenaze töreninin sonunda şehidin naaşı son kez ailesinin önünden geçti. Bu sırada emekli Albay Aytunç Ceyhan şehit oğlu için asker selamı ve ardından eşiyle birlikte oğullarına el salladı. Şehit Üsteğmen Çağrı Ceyhan Edirnekapı Hava Şehitliği'nde toprağa verildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baharda Evleneceklerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement