Bakan Avcı'nın Dershane Temsilcilerini Kabulü - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı'nın Dershane Temsilcilerini Kabulü

Bakan Avcı\'nın Dershane Temsilcilerini Kabulü

ÖZ DE BİR Başkanı Köprülü: ''Bu toplantıda henüz tasarıyla ilgili, içerikle ilgili bir şey paylaşmış değiliz'' ''Basına çok değişik vesilelerle birtakım teklifler yansıdı. Ama şuan itibariyl...

03.12.2013 13:51

Dershane dernekleri temsilcileri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yaptıkları görüşmede, dershanelerin özel okula dönüşümüyle ilgili taslağın içeriğinin paylaşılmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dershane dernekleri temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından, bazı temsilciler konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÖDER Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel, düzenlemenin çalışanların, hizmet alan kişilerin mağdur olmayacağı, paydaşlarla iletişim içinde gerçekleşecek bir düzenleme olacağını ifade etti.

Taşel, niyet ve çerçevenin belli olduğunu ifade ederek, "Niyet, kimsenin mağdur olmaması; çerçeve de bugüne kadar birikimi olan dershanelerin öğretmen, derslik kapasitesinden mümkün olduğunca yararlana bir dönüşüm gerçekleşmesidir" diye konuştu.

-"Bunu önemsiyoruz"

ÖZ-DE-BİR Başkanı Faruk Köprülü de, "Bu toplantıda henüz tasarıyla ilgili, içerikle ilgili bir şey paylaşmış değiliz" dedi.

Kendileri için önemli olan konulara değinen Köprülü, bunlardan birisinin ocak ayından itibaren yeni dönemle ilgili kayıtların yapılabiliyor olması olduğunu belirtti. Köprülü, "Henüz tasarı haline gelmemekle birlikte bakanlığımız önümüzdeki dönemde devam edeceğimizi ifade etmiş oldular. Bunu önemsiyoruz" diye konuştu.

-"Bunları biz yok sayıyoruz"

Köprülü, şöyle devam etti:

"Tasarı olarak Meclis'e ocak ayında gelmesi düşünülen konu, bizlerle paylaşılarak, içini birlikte tamamlayacağımız bir süreçle gelecek. Bunu da önemsiyoruz. Şu an itibariyle 'içerik ne olacak' derseniz, buna cevap verme imkanımız yok. Çünkü o kısmını şu anda yok sayalım ve birlikte tamamlayacağımız olarak algılayalım. Basına çok değişik vesilelerle birtakım teklifler yansıdı. Ama şu an itibariyle bunları biz yok sayıyoruz. Yeni baştan bakanlığımızla içeriğini birlikte dolduracağımız bir süreç yaşamaya başlayacağız. Her şeye baştan başlayıp tasarıyı, içeriğini bakanlık yetkililerimizle, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle tamamlayacağımız için net bir şey söyleyemiyorum."

Basına daha önce "dershanelerin ocak ayından itibaren öğrenci kaydı alamayacağı ve 2014 Haziran ayında da kapanacağı" şeklinde haberlerin yansıdığını anımsatan Köprülü, "Bu, sektörde hizmet veren tüm arkadaşlarımızın infialine sebep oldu. Dolayısıyla illerde arkadaşlarımızın seslerini anayasal, hukuksal çerçevede ifade etmelerini normal bir süreç olarak algıladık. Ancak geldiğimiz nokta farklı bir nokta" diye konuştu.

Köprülü, alınan kararlarla bir parça rahatladıklarını ifade etti.

-"Süreli okul teklifi olmaz"

GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyyüp Kılcı da, dershanelerin özel okula dönüşüm sürecinde sunulan alternatiflere göre değerlendirme yapılacağını ifade ederek, bu alternatiflerin artırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Kılcı, tüm bu alternatiflerden yine de yararlanamayacak kurumların olabileceğini ileri sürerek, "Kurumlar için de, bunları dışarıda bırakılmayacak çözümlerin üretilmesi lazım. Süreç yönetiminde biz yer alırsak, buna katkı sunarız" diye konuştu.

Alternatiflere ilişkin önlerinde herhangi bir şeyin olmadığını belirten Kılcı, açık lise konusunda da tekliflerinin süresiz olacağını söyledi. Kılcı, "Süreli okul teklifi olmaz. Bakanlık, böyle bir yapının sistemi dejenere eden bir yapı olacağını düşünüyor" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı'nın Dershane Temsilcilerini Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement