Türkiye Yurt Dışına Yardım Yapan 4. Ülke - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yurt Dışına Yardım Yapan 4. Ülke

Türkiye Yurt Dışına Yardım Yapan 4. Ülke

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış Bayrampaşa Belediyesi'nin Kartaltepe Mahallesi'nde düzenlediği sokak iftarına katıldı.

01.08.2013 23:05  Güncelleme: 13:28

Sokak iftarında Bağış'a, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ile Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen de Bağış'a eşlik etti. İftar öncesinde sokaklara kurulan masalarda iftar açmak için bekleyen vatandaşlarla selamlaşan Bağış, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Büyükler masalarda iftar açmak için beklerken, çocuklar da kendileri için hazırlanan sahnede Karagöz-Hacivat temsili ile eğlendi.

İftar öncesinde kısa bir konuşma yapan Bakan Bağış, Türkiye'nin yurtdışına yardım eden ülkeler arasında 4'üncü sıraya yükseldiğini ifade ederek, "Bu sene Türkiye kendi vatandaşlarının dışındakilere yardım götürenler arasında dünya dördüncüsü oldu. ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere'den sonra dünyaya en çok yardım taşıyan ülke haline geldik" diye konuştu. Bağış sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Somali'de, Gazze'de, Afganistan'da, Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da mazlumların umudu Türkiye'dir. Mazlumların umudu olduğu gibi zalimlerin de kabusu Türkiye'dir. Çok şükür bugün Türkiye dünyaya "One minute" diye akort verebilen bir başbakana sahip. Çok şükür bugün dünyadaki bütün mazlumlar, umutlarını Türkiye'den yana koymuş durumdalar"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Yurt Dışına Yardım Yapan 4. Ülke - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement