Bakan Eker Barış Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker Barış Törenine Katıldı

Bakan Eker Barış Törenine Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için geldiği Bitlis’in Güroymak ilçesinde iki aile arasındaki barış törenine katıldı.

24.05.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için geldiği Bitlis'in Güroymak ilçesinde iki aile arasındaki barış törenine katıldı.

Güroymak'taki bir halı sahada düzenlenen barış törenine Bakan Eker'in yanı sıra HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da katıldı. Bitlis'in Güroymak ilçesinde geçen yıl Gezer ve Günaydın aileleri arasında Özgür Gezer'in hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davasının barış töreninde konuşan Eker, komşu aileler arasında bir kaza olduğunu belirterek, "Maalesef bu kaza bir can kaybıyla sonuçlandı. Bu aradaki kan davasını çok yiğit bir şekilde bu iki kardeşimiz ve ailelerinin kıymetli reisleri, kardeşlik ve komşuluk hukukuna binaen aralarında herhangi kin kalmadığını belirterek barışmak ve bunu da herkese ilan etmek suretiyle bu barışı gerçekleştirdiler. Biz de buna şahitlik ettik. Son derece hayırlı bir gelişme. Bu örnek alınacak bir davranış. Yiğit kendi nefsine hakim olabilendir, kendi nefsinin arzularını frenleyebilendir. Yiğit olmak; öldürmek, eziyet etmek, zulmetmek değil, nefsine beşeri dürtülerine gem vurabilmek ve barışı, huzuru isteyip onu tesis edebilmektir. Bu kardeşlerimiz yiğitçe bu tavrı sergilediler. Allah onlardan razı olsun; onların huzurlarını, barışlarını daim kılsın. Biz adı barış olan bir medeniyetin, dinin mensuplarıyız. Dolayısıyla hepimiz bugün bu barışın tesisine şahitlik etmekle de çok bahtiyarız, memnunuz. Türkiye'de de barışın bütün vatandaşlarımızın arasında tesisi için özellikle çözüm süreciyle birlikte aslında barışın bu bölgemizde de kalıcı hale gelmesi için çaba içindeyiz. Allah bu güzel barışta daha büyük ve kalıcı barışlara vesile olsun. Bir daha kimse inşallah bu şekilde bir kan davasına, kine ve adavete düşmesin. Kine ve adavete fırsat vermesin. Aileleri tebrik ediyorum. Barışları kutlu olsun" dedi.

Öte yandan, Marmara ve Ege'de hissedilen deprem hakkında da bilgi veren Eker, "Can kaybı olmadığı yönünde bilgi aldım. İzmir'de, İstanbul'da, Marmara ve Ege'de hissedilmiş. Allah beterinden saklasın" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker Barış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement