Bakan Ergün'den 'Yerli Savunma Füzesi' Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Ergün'den 'Yerli Savunma Füzesi' Açıklaması

Bakan Ergün\'den \'Yerli Savunma Füzesi\' Açıklaması
28.11.2012 13:48

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin savunma füzeleri veya diğer taarruz amaçlı füze üretimi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin savunma füzeleri veya diğer taarruz amaçlı füze üretimi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Şampiyonları ödül törenine katılan Ergün, törenin sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Ergün, Türkiye'nin yerli Patriot üretmesinin söz konusu olup olmadığı sorusuna, "Bunun adı Patriot olmaz, başka ülkelerinin çalışmalarına verilmiş bir isim. Ama bizim de kendimize göre, diyelim ki savunma füzesi olarak geliştirdiğimiz SOM füzesi bugün 250 km yaklaşık menzili olan bir füzedir. Bütün test çalışmaları bitmiştir. Seri üretim safhasına gelmiştir. Bunun 500 kilometreye çıkarılması ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. Buna paralel olarak saldırı füzelerine karşı savunma füzeleri de geliştirilmektedir" karşılığını verdi.

Ergün, önümüzdeki süreçte hedeflerinin hem taarruz amaçlı hem de savunma amaçlı güdümlü füzeler konusunda bütün yetkinlikleri ortaya koymak ve Türkiye'nin bütün ihtiyaçlarını yerli imkanlarla karşılamak olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 10 yıl bize bu imkanı sunabilecek bir 10 yıldır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Ergün'den 'Yerli Savunma Füzesi' Açıklaması - Son Dakika


Advertisement