Bakan Kılıç, Atakum Gençlik Merkezi'ni Açtı - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç, Atakum Gençlik Merkezi'ni Açtı

Bakan Kılıç, Atakum Gençlik Merkezi\'ni Açtı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da bir Gençlik Merkezi’ni daha hizmete açtı.

20.10.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da bir Gençlik Merkezi'ni daha hizmete açtı.

Dün Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'ni İlkadım ilçesinde açan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün de 5 milyon TL'ye mal olan Atakum ilçesindeki Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı.

Açılışa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül, Türkiye Yüzme Rekortmenleri İlknur Nihan Çakıcı, Emre Sakcı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

TAŞÇI: "ATAKUM, KARADENİZ'İN İNCİSİ OLARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK"

Törenin açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun'un Karadeniz'in incisi olarak büyümeye devam ettiğini belirterek, "Atakum dün olduğu gibi bugün de çok onurlu ve gururlu bir gününü yaşıyor. Atakum gelişmişliğin ve çağdaşlığın sembolü olan yatırımlarıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle hızla büyüyor. Karadeniz'in incisi olarak sürekli büyümeye devam edecek. Atakum'un kalkınmasına, gençliğin büyümesine, eğitilmesine emek veren bu hususta ve bu güzide yatırımları gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a ilçemiz adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

YILMAZ: "EN HIZLI KOŞAN İLLERDEN BİRİSİYİZ"

Taşçı'nın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin işbirliği ve koordineli çalışmalarıyla yapılabilecek güzel örneklerin ortaya konuyor. Sadece merkezdeki ilçelerimizde değil tüm 13 ilçemizde de bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatlarıyla birçok değişim ve dönüşüm projesi birlikte yürüyor. Türkiye'nin bütün şehirleri değişiyor ve dönüşüyor. Şehirler bundan önceki durumlarından çok farklı hale geliyor. Farklı bir konsepte dönüşüyor ama Samsun bunların içinde en hızlı koşan ilk 5, ilk 6 il içerisinde şu an. Ben bu değişimi diğer şehirlere de gittiğim için iyi görüyorum. Ama biz şehir içinde sürekli yaşayanlar bunu bazen algılayamayabiliyoruz. Diğer şehirlerden geri kalmayan hatta onların en hızlıları kadar iyi koşan bir yerel yönetim anlayışı ile şehrimizi dönüştürme yolunda çabalıyoruz" diye konuştu.

ŞAHİN: "SAMSUN BİRKAÇ GÜNDÜR ÇOK GÜZEL GÜNLER YAŞIYOR"

Samsun'un her geçen gün yeni tesislere kavuştuğunu ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bu tesislerde görevli olan arkadaşlarımız 24 saat esaslı mutlaka buraları faaliyete sokacak ve buraları açık tutarlar. Biz de bu tesisleri Samsun halkının kullanımına sunacağız. Samsun birkaç gündür çok güzel günler yaşıyor. Özellikle spor alanında yapılan tüm yatırım sağlığımız için, gençlerimizin geleceğinin daha sağlıklı olması adına yapılan tesislerdir" ifadelerini kullandı.

BAKAN KILIÇ: "ATAKUM GENÇLİK MERKEZİ 5 MİLYON TL'YE MAL OLDU"

2002 yılından beri süregelen istikrarın bu eserlerin ortaya çıkmasındaki en önemli unsurlar olduğunun altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "2002'den beri AK Parti hükümetlerinin ortaya koymuş olduğu istikrar, birliktelik ve beraberlik bu eserlerin ortaya çıkmasındaki en önemli unsurdur. Burada açılışını yaptığımız bu güzide gençlik merkezi, Atakumumuzun çok değerli bir noktasında hizmet verecek. Burada, yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olmuş Karadeniz sahilinde bir gençlik merkezinden bahsediyoruz. Burada bulunan Taha Akgül, Hüseyin Emre Sakçı ve İlknur Nihan Çakıcı gibi değerli sporcuların gençlere yol gösterecekleri, çok farklı aktiviteler ve kişisel gelişim yapabileceğiniz bir mekan olacak. 2002'den beri AK Parti hükümetlerinin ortaya koymuş olduğu istikrar, birliktelik ve beraberlik bu eserlerin ortaya çıkmasındaki en önemli unsurdur. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002'de başlatmış olduğu AK Parti hükümetleri devriminde bu zihniyetin buraya gelmiş olması, bu muhteşem tesisin açılışını yapmaya getirdi bizleri. Dün İlkadım ilçemizde de Türkiye'nin en büyük gençlik merkezinin temelini attık. İnşallah onu da en kısa süre içerisinde bitireceğiz. Orada da buradaki gibi sporcu yetişmesine imkan verecek olan salonlarımız var. O Türkiye'nin en büyüğü olacak" şeklinde konuştu.

Trabzon'da düzenlenen AK Parti mitingine katılmadan önce yine Atakum'da olimpik yüzme havuzunun açılışı yaptıklarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti: "Bugün yine Bafra'daki tesislerimizin açılışlarını yapacağız. Türkiye'nin her bir yanında tesislerimiz açılıyor, temeller atılıyor. Sayın Başbakanımız bugün Van'da Nur Tatar Spor Salonu'nu açacak. İnşallah Türkiye'nin dört bir yanında tesisleşme hamlemizi tamamlayacağız. Önemli olan sadece tesis yapmak değil, tesis bunun fiziki imkanıdır, bunu yapmak görevimiz ama içinin kullanımı çok önemlidir. Tesislerin kullanımı konusunda, bürokrasiye, federasyonlara, antrenörlere ve sporculara büyük görevler düşüyor. Bu imkanları sonuna kadar kullanacaklarına ve Türkiye'mizi, bayrağımızı uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum."

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun Eski Milletvekili Ahmet Yeni, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik kurdeleyi keserek Atakum Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdiler.

Açılışın ardından Bakan Kılıç ve beraberindekiler gençlik merkezini gezdi. Birimleri gezen Bakan Kılıç, Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül ile masa tenisi oynadı, ebru yaptı ve ney dinledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç, Atakum Gençlik Merkezi'ni Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement