Bakan Yıldız, İstanbul'daki Elektrik Kesintilerini Değerlendirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Yıldız, İstanbul'daki Elektrik Kesintilerini Değerlendirdi

Bakan Yıldız, İstanbul\'daki Elektrik Kesintilerini Değerlendirdi
08.08.2012 20:05

Erzincan Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen Enerji Sektörü Koordinasyon toplantısına katılmadan önce Bakan Taner Yıldız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erzincan Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen Enerji Sektörü Koordinasyon toplantısına katılmadan önce Bakan Taner Yıldız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin İstanbul'da yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili sorusu hakkında Bakan Yıldız şunları söyledi:

"İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprünün bakımıyla alakalı bir kısım kesintiler oluyorsa her yaz ve her kış öncesinde de zaman zaman yine o ilin öncelikleri dikkate alınarak programlı kesintiler yapılabiliyor. Bunlar daha iyi bir hizmet sunabilmek için yapılan kesintilerdir. Ama arkadaşlarımızın bir üslup hatasının olduğunu söylemem lazım. Daha önceden farklı semtlerdeki 5 günlük kesintileri duyurmuşlar. Bu kamuoyuna '5 günlük kesinti' diye yansıyor. Bizim bir yerde 5 günlük enerji kesintisi yapmamız mümkün değil. 5, 7 saatlik bazen de 8 saatlik programlı kesintiler yapıyorduk. Bir kısmını da Ramazan sonrasına bıraktık ki toplu kesinti olduğu anlamına gelmesin, diye. Çok aşırı sıcaklardan kaynaklanabilen kesintilerin haricinde bizim uzun süreli bir kesintimiz olmayacak. Açıkça ifade etmeliyim ki o bölgede 3 bin 500, 4 bin megawatt civarında üretim fazlamız var. Enerji üretimiyle alakalı herhangi bir sıkıntımız yok. Türkiye'nin enerji üretimi mevcuttur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız, İstanbul'daki Elektrik Kesintilerini Değerlendirdi - Son Dakika


Advertisement