Balıkesir'de Memurlardan Teröre Tepki - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Memurlardan Teröre Tepki

Balıkesir\'de Memurlardan Teröre Tepki

Balıkesir'de dün bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin gerçekleştirdiği basın açıklamaları ve yürüyüşün ardından bugün de Memur-Sen İl Temsilciliği ve KESK Balıkesir Şubeler Platformu terörü lanetledi.

08.09.2015 16:55

Balıkesir'de dün bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin gerçekleştirdiği basın açıklamaları ve yürüyüşün ardından bugün de Memur-Sen İl Temsilciliği ve KESK Balıkesir Şubeler Platformu terörü lanetledi.

Memur-Sen Balıkesir İl Temsilciliği üyesi yaklaşık 300 kişi Alihikmetpaşa Meydanı'nda toplanarak yaşanan terör olaylarını protesto etti. Dua ile başlayan basın açıklamasına katılanlar daha sonra Anafartalar, Kızılay caddelerinden yürüyerek, "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Her Türk asker doğar" diye sloganlar attı. Eli kanlı terör örgütünü kınadıklarını söyleyen Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür, "Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞİD isterse DHKP-C'den gelsin; terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Gün, şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve tüm terör mağdurlarını yalnız bırakmama günüdür. Gün, dünyada ve bölgemizde itibarı yükselen, bu yolda emin adımlarla ilerleyen güçlü ve lider Türkiye'ye destek verme günüdür" dedi.

Teröre karşı ortak söylem ve eylem birlikteliği sağlanması gerektiğini savunan Gür, suçlamaların gözyaşlarını dindirmeye yetmediğini söyleyerek "Yaralarımızı ayrışarak değil bütünleşerek sarabiliriz. Acılarımızı kavga ederek değil, kardeşlik içinde kalarak paylaşabiliriz. Acının ülkesi, dili, dini, ırkı yoktur" diye konuştu.

"ARTIK YETER"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Balıkesir Şubeler Platformu da terörü kınamak için basın toplantısı düzenledi. Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, Dağlıca ve Iğdır'da son iki günde 29 asker ve polisin şehit edildiğini hatırlatarak "Artık yeter, daha fazla tabut yaşamak istemiyoruz. Her gün durum daha kötüye gidiyor. Her gün ocaklara ateş düşüyor. Savaş çığırtkanlığının yapıldığı her saat, yaşamını yitirenlere yenileri ekleniyor. Ortalık kan gölüne dönmüşken, Başbakan maç izliyor, Cumhurbaşkanı ise savaşın nedenini sorgulayan yüreği yanık asker yakınlarını 'karaktersiz' olmakla itham ediyor. Cumhurbaşkanını 400 vekil açıklamasını yayınladığı için basın kuruluşuna milletvekili önderliğinde saldırı yapılıyor. İktidar borazanı medya yaşamın değil ölümün dilini hakim kılmaya çalışıyor. İktidar uğruna başlatılan savaşın gerçek nedenini gizlemek için barış yanlısı tüm kesimler vatan haini ediliyor" dedi.

"DÜN ÇÖZÜM İSTEYENLER, NEDEN ŞİMDİ 'SAVAŞ' DİYOR?"

Yarbay Mehmet Alkan'ın şehit kardeşinin cenazesinde söylediği "Düne kadar çözüm diyenler, neden şimdi savaş diyor" sorusuna cevap verilmesini isteyen Bulut, "Şiddet ve terör nereden gelirse gelsin kınıyoruz ve lanetliyoruz. Artık yeter, ölümlere seyirci kalmayalım. Barışı ve yaşamı savunalım" dedi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Memurlardan Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement