Musalla'nın Adı Değiştirilmek İsteniyor - Son Dakika
Güncel

Musalla'nın Adı Değiştirilmek İsteniyor

Musalla\'nın Adı Değiştirilmek İsteniyor

Bulgaristan'da iktidardaki hükümeti destekleyen Ataka Partisi, Balkanlar'ın en yüksek dağ zirvesi olan Musalla'nın adının değiştirilmesini istiyor.

17.02.2014 17:25  Güncelleme: 17:27

Bulgaristan'da aşırı sağ söylemleriyle bilinen ve iktidardaki koalisyon hükümetini destekleyen Ataka Partisi, ülkenin en yüksek dağı Rila'nın zirvesinin Musalla olan adının değiştirilmesini istiyor.

Ataka lideri Volen Siderov, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'e gönderdiği ve isim değişikliğinin talep edildiği mektubunda, diğer ülkelerde Türkçe olan yer isimlerinin çoktan değiştirildiğini, sadece Bulgaristan'da bu konuda geri kalındığını iddia etti.

Siderov, 2 bin 925 metre yüksekliğindeki Bulgaristan'ın ve Balkanlar'ın en yüksek dağ zirvesi olan Musalla'ın isminin Türkçe olduğu gerekçesiyle Bulgarcasıyla değiştirilerek Aziz İvan Rilski olmasını istedi.

Bu arada Bulgaristan'da en çok izlenen özel televizyon kanallarından bTV'nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirdiği ankete katılanların yüzde 60'i Musalla'nın isminin değiştirilmesine karşı çıkarken, yüzde 38'i değiştirilmesini istedi.

Osmanlı döneminden kalan Musalla ismi, 'Allahın yolu', 'Allaha ulaşan yol', 'Allaha yakın' anlamına geldiği belirtiliyor. Ataka Partisi, daha önce de Musallah adının değiştirilmesini istemiş ancak talebi kabul görmemişti. - Bulgaristan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musalla'nın Adı Değiştirilmek İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement