Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu - Son Dakika
Güncel

Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Barış Selçuk'un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik amacıyla, bu yıl 23'üncüsünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

10.01.2023 20:50  Güncelleme: 23:48

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Barış Selçuk'un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik amacıyla, bu yıl 23'üncüsünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldiklerinden bu yana yerel basınının güçlenmesine değer verdiklerini söyledi.

Özgür basının önemini vurgulayan Soyer, dürüst habercilerin vicdanın sesi olduğunu dile getirdi. Soyer, hakikatten şaşmayan gazetecilere minnet borçlu olduklarını aktararak, ödül alanları tebrik etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de 10 Ocak'ın basın emekçilerinin mücadele ederek haklarını aldıkları gün olduğunu belirterek, 1961'de çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına ilk defa çok önemli adımlar atıldığını ve basın mensuplarına sosyal güvence getirildiğini anlattı.

Basının hala bazı sıkıntılar yaşadığını belirten Gappi, "Umudumuz, bugün burada ödül alan genç meslektaşlarımız. Her şeye rağmen habercilik sevdasından vazgeçmeyenlerdir bizim umudumuz." dedi.

AA çalışanlarına iki ödül

Konuşmaların ardından başkanlığını Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'in yaptığı jüri tarafından belirlenen Ulusal Haber, İzmir Kent Haberi, İzmir Kent TV, Haber Fotoğrafı dallarında birincilik ödülleri ve Hande Mumcu Özendirme Ödülleri sahiplerine verildi.

"Ulusal Haber" dalında Sözcü Gazetesinden Özgür Cebe birincilik, Halk TV muhabiri Seyhan Avşar da Hande Mumcu Özendirme Ödülü aldı.

"İzmir Kent Haberi" dalında Cumhuriyet Gazetesinden Mehmet İnmez'e birincilik ödülü verildi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü Ege Telgraf Gazetesinden Feyyaz Tatar'ın oldu.

"İzmir Kent TV Haberi" dalında Habertürk Televizyonundan Gülçin Hacıevliyagil Ayçe ile Mustafa Kemal Kiruk birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü Anadolu Ajansından muhabir Halil Şahin ile kameraman Orhan Fatih Doğan elde etti.

"Haber Fotoğrafı" dalında Anadolu Ajansından Mehmet Emin Mengüarslan birincilik ödülünü aldı. Bu kategorinin Hande Mumcu Özendirme Ödülü ise Gazete Duvardan Metin Yoksu'ya verildi.

Törende salgın nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında ödüllerini alamayan gazetecilere de ödülleri takdim edildi.

Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması\'nda ödüller sahiplerini buldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement