Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu Sona Erdi

Bartın’ın sektörel alanda masaya yatırıldığı ’1. Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu’ tamamlandı.

10.04.2015 17:14

Bartın'ın sektörel alanda masaya yatırıldığı '1. Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu' tamamlandı.

Bartın Valiliği, Bartın Üniversitesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Maltepe Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve üç gün süren '1. Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu' düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. 3 gün süren sempozyumda Bartın'ın ve bölgenin sektörler açısından gelişimi ve yapılabilecek yeni çalışmalar uzmanlar tarafından bir bir sıralandı.

"SİNERJİ OLUŞTURULUYOR"

Bartın Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapılan törenin açılışında konuşan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, "Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı güzel işler yapmaya devam ediyor. Bu çalışmalarında önemli ölçüde sürdürecek ve devam ettirecektir. Bugün burada yakaladığımız atmosfer bizim kalkınma ajansımızın görmek istediği, gerek bireysel olarak illerimizde, gerekse bölgesel olarak 3 ilimizi kapsayacak şekilde bir sinerji oluşturma, toplumun bütün kesimlerini bir araya getirmek, paydaşları buluşturmak ve sorunları tartışarak çözüm üretmektir. Yani herkesin düşündüğünü ortak bir düşünce haline dönüştürerek bir sinerji oluşturmak ve bu sinerjiyi kalkınma doğrultusunda, bölgemizin ilerlemesi doğrultusunda kullanmayı amaçlıyoruz. İnşallah bugün Bartın'da gördüğümüz bu sıcak atmosfer bölgemiz içinde önümüzdeki dönemlerde yakalayacağımız bir fırsat ve örnek olur" dedi.

"YENİ İMKANLAR SUNACAK"

Gerçekleştirilen sempozyumla müteşebbislere, vatandaşlara yeni şeyler düşünme imkanı verilirse toplantının amacına ulaşacağını kaydeden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise şöyle konuştu: "Kalkınma, gelişme, az gelişmişlik, ekonomi, enflasyon bir ülkenin geleceğini belirten kavramlar bağlamında duyabileceğimiz ne kadar kavram varsa hayatımız bunlarla geçti. Bir zamanlar ekonomik anlamda 70 sente muhtaç olduğumuz bir sosyal ve ekonomik ortamdan söz ediyorduk. Gerçekten o duruma düşen yöneticilerimizde ya da millet olarak tamamımız da bunu hiç hak etmiyordu. Bu durum bizim tarihimize hiç yakışmıyordu ama maalesef bu günleri yaşadık. Son yıllarda bütün illerimizde üniversitelerin kurulmasıyla üniversitelerde çok ciddi bir hareketlilik başladı. Bugüne kadar 250'den fazla bilimsel toplantı düzenledik. Bartınlı hemşehrilerimiz de yakından müşahede ediyorlardır. Üniversite kurulduktan sonra üniversitemizin şehirle bağ kurma noktasında ciddi gelişmeler var. Bunları daha da geliştirerek halkımızı bunlara dahil edeceğiz."

"ÜNİVERSİTEMİZ LOKOMOTİF KONUMUNDA"

Sempozyumun Bartın için önemli olduğunu belirten Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da, "Üniversitemiz kuruluşundan bugüne Sayın Rektörümüzün önderliğinde akademisyenleriyle, idarecileriyle üniversitemizin gelişimi için çok büyük gayret gösterdi. Bartın'ın kalkınmasında Bartın Üniversitesi lokomotif görevi görüyor. Üniversitemizin yeni kampüsünün inşaatları sona erdiğinde daha büyük katkıları olacaktır. Üniversitemiz akademisyenlerinin Bartın'ın gelişimi ve kalkınması için üretilecek projelerle Bartın önümüzdeki yıllarda çok daha farklı bir noktada olacaktır. Kalkınma gerçekten bizim ülkelerimiz için önemli" dedi.

"ÜLKEYİ 4 KAT BÜYÜTTÜK"

Ülkenin son 12 yılda ciddi bir büyüme sağladığını da anlatan Tunç şöyle devam etti: "Türkiye son yıllarda 4 kat kalkındı ve büyüdü. Son 12 yılda özellikle milli gelirimiz 250 milyar dolarken 800 milyar doları aştı. Yani ülkemiz son 12 yılda 4 kat büyüdü. Bu büyüme hem fiziki kalkınma anlamında, hem ekonomik kalkınma anlamında, hem de demokratik anlamda büyümedir. Ülkenin demokratik alanda büyümesi yaşanmazsa kalkınma da olmaz. O nedenle demokrasi ile kalkınma birbiri ile doğru orantılıdır. Temel hak ve özgürlükler kökleştikçe ve demokratik standartlar yükseldikçe bunun ekonomiye olumlu yansımaları da doğrudan oluyor. Bu toplantılar da bu gelişmelere önemli katkılar sağlıyor."

"BU BİR MEMLEKET MESELESİ"

Üniversitelerin artık fildişi kulelerden memlekete bakmadığını anlatan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da, "Gördüğünüz gibi Bartın Üniversitesi fildişi kulelerde değil, esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin, vatandaşımızın arasında ve onlar için güzel projeler üretmenin gayreti içerisindedir. Bunun bir memleket davasıdır. Eğer kalbimiz bu memleketin gelişmesi için dertleniyorsa, o zaman göreceksiniz ki Bartın'da da çok güzel şeyler olacaktır. Burada mahalli idarelerle, sivil toplum örgütleriyle, siyasi karar organlarıyla, halkımızla Bartın'ı hep birlikte kalkındırmanın azmi, mutluluğu ve gururu içerisindeyiz."

KAPANIŞ PANELİ YAPILDI

Konuşmaların ardından kapanış paneline geçildi. Bartın Üniversitesi Rektörü ve BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ın yönettiği panelde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır sanayi sektörüne, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gündoğan lojistik sektörüne, Kalkınma Bakanlığı İktisadi Sektörler ve Kordinasyon Genel Müdürlüğü'nden Dr. Yurdakul Saçlı tarım sektörüne, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği AR-GE Sorumlusu Fatih Gönül turizm sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulundu. Panelin sonunda katılımcılara protokol üyeleri tarafından sertifika verildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement