Başbakan Yardımcısı İşler, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler: "Şu an, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.

18.07.2014 19:32

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, halkın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hiçbir seçimde yalnız bırakmadığını belirterek, "Şimdi yine karşınıza cumhurbaşkanı adayı olarak geliyor. İnşallah 10 Ağustos'ta onu Cumhurbaşkanlığı Köşküne hep birlikte göndereceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

İşler, Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı'nın yakınındaki şantiyede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın tarihteki önemine dikkati çekerek, İstiklal Tanıtım Merkezi'nin tamamlanmasıyla kentten geçenlerin geçmişi hatırlayacaklarını ve öğreneceklerini, geleceği de buna göre inşa edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen İşler, 10 Ağustos'ta önemli bir seçim için sandık başına gidileceğini belirterek, "Bunun önemi, halkın ilk defa cumhurbaşkanı seçecek olmasından geliyor. Siz, kendi cumhurbaşkanınızı seçeceksiniz. Dolayısıyla bu cumhurbaşkanlığı seçimine daha fazla sahip çıkmak ve katılım sağlamak durumundasınız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının daha önce parlamentoda seçildiğini, bir takım dayatmaların yaşandığını kaydeden İşler, şöyle devam etti:

"Şimdi 3 aday var. Bu adaylardan hangisini daha fazla tercih ediyorsanız, gidip onun için oyunuzu kullanacaksınız. Daha önce birtakım odaklar, 'Şunu seçeceksiniz' diye dayatmalarda bulunuyorlardı. Artık millet, kendi iradesini sandıkta ortaya koyacak. 2007 seçimlerini hatırlarsanız, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü seçtirmemek için 367 garabetini ortaya atmışlardı. Ondan sonra da biz bir yasa değişikliği yaparak referanduma gittik ve siz yüzde 70 oranında 'Yeter, biz kendi cumhurbaşkanımızı bundan sonra kendimiz seçeceğiz, irademizi sandıkta ortaya koyacağız' dediniz. Ondan dolayı da şimdi 10 Ağustos'ta ilk turda Allah'ın izni ile seçimi yapacağız."

Yapılan istişareler sonucunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olduğunu hatırlatan İşler, "Şu an, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siz onu bugüne kadar hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Yapılan bütün seçimlerde, referandumda her zaman onu desteklediniz. Şimdi yine karşınıza geliyor ve cumhurbaşkanı adayı olarak geliyor. İnşallah 10 Ağustos'ta onu Cumhurbaşkanlığı Köşküne hep birlikte göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu topraklar; mübarek topraklar, cumhuriyetin kurulduğu topraklar"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, Afyonkarahisar'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, Afyonkarahisar'ın şehitler diyarı olduğunu hatırlattı.

Mazisini bilmeyenin geleceğe imza atamayacağını savunan Eroğlu, "Bu topraklar; mübarek topraklar, cumhuriyetin kurulduğu topraklar. Her toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş, onun için atalarımızın yaşadığı o günleri, gelecek nesillere mutlaka anlatmamız lazım" diye konuştu.

İstiklal Tanıtım Merkezi'nin anlamlı bir yere yapıldığını ifade eden Eroğlu, Türkiye'nin her köşesinden gelen kişilerin merkezde tarih şuuru kazanacağını söyledi. Eroğlu, Çanakkale'de de bir tanıtım merkezi yapıldığını yılda 2.5 milyon kişinin burayı ziyaret ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Eroğlu ve İşler'in yüklenici firma ile yaptığı pazarlıkta 15 Ağustos 2015'te açılışı yapılması kararlaştırılan İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temeli atıldı.

Törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, daire müdürleri, belediye bakanları ve vatandaşlar katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement