Başkan Sadak Köy Ziyafetine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başkan Sadak Köy Ziyafetine Katıldı

Başkan Sadak Köy Ziyafetine Katıldı

Siirt belediye Başkan ı Selim Sadak Eruh İlçesine bağlı Bölüklü (Kezerok) köyünde Şeyh Mele Musa onuruna verilen Ziyafette katıldı.

18.09.2013 16:39

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Eruh Belediye Başkanı Melih Oktayı, BDP Siirt İl ve Eruh İlçe yöneticileri, TUHAD-DER, il genel ve belediye meclis üyeleri ile yüzlerce yurttaş Eruh ilçesine bağlı Bölüklü (Kezerok) köyünde Şehy Mele Musa anısına düzüenlene ziyafet etkinliğine katıldı.

Ziyafetten önce bu ziyafet kültürünü başlattığı rivayet edilen Şeyh Mele Musa torunlarından İsmail Dündar, dedesinin yaklaşık 200 yıl önce buraya barış getirmek için geldiğini ve kavgalı aileleri barıştırdıktan sonra Bölüklü köyünü kurduğunu ve onun yaşamı boyunca çevre köylerde yaşanan sorunların diyalog ile çözüldüğünü belirtti. Bugün kalıcı bir barışın konuşuluyor olmasından mutluluk duyduklarını da kaydeden Dündar, kendi içerinde var olan sorunları çözmesi ve birlik beraberliğini sağlaması durumunda Kürt halkı ve devlet arasındaki barışın daha kolay sağlanabileceğini dile getirdi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da, ziyafette yaptığı konuşmada, Kürt tarihi boyunca Kürt halkı arasında çok basit nedenler ile yaşanan sorunların büyük acılara neden olduğunu ve bunun halkının kendi arasındaki birlik ve beraberliğine zarar verdiğini belirtti.

Ziyafet yapılan konuşmaların ardından Şeyh Mele Musa onuruna verilen yemek ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Sadak Köy Ziyafetine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement