Batman Valiliği, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar çerçevesinde kentte 562 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı bildirdi.
Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kanun hükmünde kararnameyle, kentte 88 kamu personelinin görevinden ihraç edildiği, bunlardan 81'inin emniyet, 7'sinin ise askeri personel olduğunu kaydedildi.
Kentte, 562 kamu personelinin görevinden uzaklaştırıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Bunlardan 144 kişi tutuklanmış, 67 kişi adli kontrol ile serbest kalmış, 13 kişi ise firari durumdadır. Tutuklananlardan 14'ü askeri, 88'i emniyet, 36'sı adliye personeli, 5'i İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 1'i İl Özel İdare personelidir. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 6 kişi görevinden uzaklaştırılmış, ayrıca İl Emniyet Müdürlüğünden görevden uzaklaştırılan 10 polis memuru ise gözaltına alınmıştır" denildi. - BATMAN
Son Dakika › Güncel › Batman'da 562 Kişi Görevden Uzaklaştırıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.