Belediye Başkanının 18 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanının 18 Yıl Hapsi İstendi

Belediye Başkanının 18 Yıl Hapsi İstendi

Ayaş Belediye Başkanı Koç'un da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

12.01.2013 12:08  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Ayaş Beldesi'nde, bazı otel ve tatil sitelerinin kıyı kenar çizgisini ihlal etmesine ve imar planına aykırı yapılaşmaya göz yumulduğu iddiasıyla Ayaş Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Koç'un da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında 18'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakir koylarıyla dikkat çeken Ayaş Beldesi'nde 78 vatandaş, 2009'da bazı otel ve tatil sitelerinin kıyı kenar çizgisini ihlal ettiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundu. İddialarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporlarında bir otelin 6 kat yerine 12 kat yapıldığı, bir başka otelin hazine arazisine inşa edildiği, Ayaş Belediye binasının da kıyı kenar çizgisini ihlal ettiği vurgulandı. Ayrıca, vatandaşların sahildeki arsalarını kat karşılığında düşük yoğunlukta alan müteahhitlerin, ruhsat aşamasında yoğunluğun artırılarak daha fazla kat çıkmasına izin verildiği ileri sürüldü.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, MHP'den istifa ederek Ak Parti'ye geçen Ayaş Belediye Başkanı Süleyman Koç; eski meclis üyeleri Ahmet Dölek, Ahmet Sezer, Ali Sarıbacak, Bayram Çelebi, Hasan Toklu, İbrahim Özden, Muharrem Ersoy, Osman Yılmaz, Recep Topkara; mimar Hülya Tarıkkahya; şehir plancıları Adnan Taftaf ve Fahrettin Taftaf'ın yargılanmasını talep etti. Memur olanlar için Erdemli Kaymakamlığı'nın verdiği izin üzerine bu kişiler hakkında savcılık soruşturma başlattı. Yaklaşık 4 yıldır iddiaları araştıran Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Tercan, 6 bin sayfayı bulan soruşturma evrakını inceledikten sonra 10 sayfalık iddianame hazırladı.

Erdemli Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, Ayaş Belediye Başkanı Süleyman Koç ve Fen İşleri Müdürü Hülya Tarıkkahya hakkında 6'şar kez 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla toplam 18'er yıl ağır hapis cezası istendi. Belediye meclis üyeleri İbrahim Özden, Osman Yılmaz, Ahmet Sezer, Hasan Toklu, Ali Sarıbacak, Recep Topkara, Ahmet Dölek, Bayram Çelebi, Şehir Plancısı Adnan Taftaf ve Fahrettin Taftaf'ın da 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla 5 kez olmak üzere 15'er yıl ağır hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Meclis üyesi Muharrem Ersoy hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Erdemli Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasının 11 Haziran 2013'te yapılması için gün verildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Belediye Başkanı Süleyman Koç ile diğer şüpheliler kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken şikayetçi olan köylüler de dava açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Köylüler, yargılama sonunda suç işleyenlerin hak ettiği cezayı alacağına inandıklarını söyledi.

AEŞ(BK/CK) - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanının 18 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement