Belediyeye Kira Borcu Olanları Sosyal Paylaşım Sitesinde Teşhir Etti - Son Dakika
Güncel

Belediyeye Kira Borcu Olanları Sosyal Paylaşım Sitesinde Teşhir Etti

Belediyeye Kira Borcu Olanları Sosyal Paylaşım Sitesinde Teşhir Etti

Karacabey Belediye Başkanı Koç, belediyeye ait taşınmazları kiralayan ve bir süredir borçlarını ödemeyen kişilerle kuruluşları, bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında açıkladı

13.08.2013 16:07

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, belediyeye kira borcu bulunan kişi ve kuruluşları, bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında teşhir etti.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Devlet adına cömertlik olamaz" düşüncesiyle hareket ettiklerini ve belediyenin alacaklarını sıkı bir şekilde takip ettiklerini söyledi.

Kiraya verdikleri taşınmazlara ilişkin ücretlerin tahsilatında sorunlar yaşadıklarını belirten Koç, bunun için her türlü icrai, adli ve idari işlemlerin sürdürüldüğünü ifade etti.

Söz konusu kişi ile kuruluşlara yazılı ve sözlü ihtarlar yapılmasına rağmen bazılarından kira bedellerini zamanında tahsil edemediklerini dile getiren Koç, borçları biriken 30 kişi ve kuruluşu sosyal paylaşım sitesinde kendisine ait sayfadan açıkladığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Kira bedellerini ödemeyen kişi ve kuruluşların listesi halkımızın bilgisine sunulmuştur. Tabiidir ki belediye başkanlığımızın sağlamış olduğu bir hizmetin bedelini ilgililerden zamanında almak ve takip etmemizin, yasalara uyan kişi ve kuruluşlara karşı yükümlülüğümüz olacağı herkes tarafından kabul edilmektedir. Su tahsilatına ilişkin faturalar belediyemiz tarafından ilgililere iki ayda bir gönderilmekte ve su endeksinin okunmasını takiben 5 gün içinde ödenmesi istenmektedir. Hal böyleyken bu yükümlülüğe uymayan kişilere de her türlü adli ve idari işlemlerin yapılması kaçınılmazdır. Bu nedenle 6 ay ve daha öncesi dönemlere ilişkin su bedellerini ödemeyen kişi ve kuruluşlara hiçbir yeni uyarı yapılmaksızın bu günlerde su kesimi cihetine gidilmektedir."

Alacaklı listesinde bulunan kuruluşlardan AK Parti'nin ilçe başkanvekili Murat Erol da bir miktar ödeme yaptıkları bilgisini vererek, Koç'un, borçluları teşhir etmesini iyi niyetli bir davranış olarak değerlendirmediklerini anlattı.

DSP İlçe Başkanı Nuri Uzel ise 6 aydır belediyeye ait iş hanındaki parti bürosuna giremediklerini iddia ederek, "Aynı binada faaliyet gösteren gazino sebebiyle hoş olmayan olayların yaşandığı binadan taşınacağız" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediyeye Kira Borcu Olanları Sosyal Paylaşım Sitesinde Teşhir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement