Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İki Şube Müdürünün Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İki Şube Müdürünün Yargılanmasına Başlandı

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İki Şube Müdürünün Yargılanmasına Başlandı

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ile iki Beykoz İlçe Milli Eğitim şube müdürünün okul müdürlüğü mülakat sınavında görevi kötüye kullanmaktan dolayı açılan davada yargılanmasına başlandı.

15.12.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ile iki Beykoz İlçe Milli Eğitim şube müdürünün okul müdürlüğü mülakat sınavında görevi kötüye kullanmaktan dolayı açılan davada yargılanmasına başlandı.

Okul müdürlüğü mülakat sınavında görevi kötüye kullanmaktan dolayı açılan davada yargılamalara başlandı. Yargılamanın ilk celsesinin yapıldığı duruşmaya sanıklardan Kazım Bozbay, Ahmet Güner, Necla Çağlayan ve avukatları ile görevden haksız yere alındığı iddia edilen müşteki okul müdürlerinden Ayhan Özgün, Aslan Kadıoğlu, Ali Rıdvan Çakır, Ramazan Aygün ve Türk Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Türk Eğitim-Sen İstanbul avukatı Alparslan Gırgıç şikayetçi olarak, Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan ve Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Sami Çelik ise gözlemci olarak katıldı. Beykoz Adliyesi 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmanın ilk celsesi saat 9.00'da başlayıp yaklaşık iki saat sürdü.

"DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ FORMLARI FİZİKİ OLARAK İMZALAMADIK"

Sanıklardan Beykoz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan, savunmasında okul müdürlerinin değerlendirilmesi ile ilgili formları fiziki olarak imzalamadıklarını belirtti. Çağlayan, "Ancak Milli Eğitim Bakanlığının elektronik programı kapsamında kendi şifremizle girerek formları doldurduk. Formlarda formu düzenleyen kişi olarak adımın yazılı olduğu bölümlerin doldurulması sırasında benim şifremle sisteme giriş yaptık. Ben kendi kanaatimi bildirdim. Ancak formları diğer sanıklar Kazım Bozbay ve Ahmet Güner doldurdular. Hakkında form tanzim ettiğimiz okul müdürü sayısı 37 kişiydi. Benim gerek müştekilere gerekse diğer çalışma arkadaşlarımın hiçbir olumsuz düşüncem ve tavrım yoktur. Okul müdürü olarak görevlendirileceklere ilişkin düzenlenen formlarda olumsuz görüşler yazıldığını idari soruşturma aşamasında müfettişin bana sorması üzerine haberdar oldum" ifadelerini kullandı.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan savunmasının devamında "Benim sözlü olarak yaptığım değerlendirmelerde herhangi bir olumsuz düşüncem olmadığını söyledim. Buna rağmen diğer sanıklar benim sözlü beyanıma aykırı biçimde olumsuz görüşleri sisteme işaretlemişler" dedi.

"DAVA EMSAL VE ÖNEMLİ BİR DAVADIR"

Beykoz Adliyesi'ne gelerek davayı yakından takip eden Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, davanın emsal ve önemli bir aşama olduğunu, mağdur edilen bütün idarecileri yakından ilgilendirdiğini söyledi. Bostan, "Bu dava çok önemli bir dava. İstanbul Valiliği'ne ve kaymakamlıklara şikayet etmemize rağmen şuana kadar özellikle puanlamayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve mülakat komisyonlarının tamamını yandaş sendikanın mensuplarından oluşturan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma yapılması engellenmiştir. Bu taraflı bir tavırdır. Doğru bir şey değildir. Hak ve hukukun valiler ve kaymakamlar tarafından gasp edilmesinin resmidir. Ama Allah'a şükür biz idare mahkemeye giderek bu yargılama kararını çıkardık. Şu anda Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü yargılanıyor. Önemli bir aşamadır. Yapılan haksızlığın ve zulmün nasıl büyük bir boyuta ulaştığının mahkeme nezdinde delilleriyle ortaya koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başbakana seslenen Bostan," Sayın Başbakan yeni bir beyaz sayfa açtığınızı ifade ettiniz. Yine herkesin hak ve hukukunun korunacağını belirttiniz. O halde ilk icraat olarak mahkemeler tarafından da onanan hakkı gasp edilen yüz bine yakın okul müdürü ve müdür yardımcısı ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürünü görevlerine iade ediniz. Yine sözlü sınava dayalı olarak yapılan bin 709 şube müdürlüğü atamasını iptal eden Ankara 7'inci İdare Mahkemesi kararını onayan Danıştay kararını uygulayınız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İki Şube Müdürünün Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement