Beyşehir'in Gezinti Yatları Sezonu Erken Açtı - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'in Gezinti Yatları Sezonu Erken Açtı

Beyşehir\'in Gezinti Yatları Sezonu Erken Açtı

Beyşehir Gölünde, son yıllarda gelişen yat turizminin göz bebeği olan gezinti yatları, bu yıl sezonu erken açtı.

07.03.2014 11:03

ABDÜLHAMİT YAŞAR - Beyşehir Gölü'nde son yıllarda gelişen yat turizminin göz bebeği olan gezinti yatları, bu yıl sezonu erken açtı.

Yat işletmecisi Ahmet Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki erken baharın, alışık olunmadık bir durum olduğunu belirtti. Bülbül, "Bu yıl havaların kurak gitmesinden dolayı ılık ve bol güneşli günler yaşıyoruz. Havaların güzel gitmesi nedeniyle bu yıl ilk defa şubat ayının sonlarıyla birlikte turlara çıkmaya başladık, özel turlar yaptık" dedi.

Hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle talep gelmesi durumunda yağmurlu ve rüzgarlı havalarda bile turlara çıkmalarına mani bir durumun bulunmadığını vurgulayan Bülbül, şunları söyledi:

"Özellikle hafta sonları havalar iyi olduğunda, turlarımızı mart ayının bu ilk günlerinde de sürdürüyoruz. Tabii sınırlı turlar oluyor bunlar. Yaz günleri gibi elbette değil fakat bu yıl geçen yıllara göre çok farklı bir durum yaşıyoruz. Bu yıl göl sularının 1 metre daha düşük olması ise bu mevsimde tur yapma şansımızı daha da artırıyor. Şöyle ki; su seviyesi biraz az olunca dalgalar yüksek olmuyor ve her şartta tur yapabilme imkanını elde ediyoruz."

Bülbül, geçen yıl turların biraz zayıf kaldığını ama bu yıl yeni sezona daha umutlu girdiklerini de belirterek, "İnşallah bu sene biraz daha hareketli olacağını tahmin ediyoruz. Her seneye o umutla giriyoruz. Ne de olsa umut fakirin ekmeğiymiş" diye konuştu.

Bir başka yat işletmecisi Mehmet Kesen de kazasız belasız bir sezon dileğinde bulunurken, bu yıl geçen yıla göre işlerinin daha iyi olacağını ümit ettiklerini dile getirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir'in Gezinti Yatları Sezonu Erken Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement