Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık - Çözüm süreci - - Son Dakika
Güncel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık - Çözüm süreci -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık - Çözüm süreci -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Doğuda çözüm süreciyle birlikte inanılmaz güzel bir hava oluştu.

11.03.2014 13:54

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Doğuda çözüm süreciyle birlikte inanılmaz güzel bir hava oluştu. Artık kimse eskiye dönmek istemiyor. Artık kimse huzurun ve kardeşliğin bozulmasını istemiyor" dedi.

Işık, Yukarı Hereke Uzunpınar İlkokulu ve Ortaokulu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, hükümetlerin en önemli önceliğinin eğitim olması gerektiğini belirterek, ülkenin geleceğinin eğitim ve bilimdeki gelişmelere bağlı olduğunu söyledi.

"Eğitime yatırım yapmayan ülkeler, geleceğini kaybeder, eğitime gereken önemi vermeyen toplumda gelecekte varlık iddiasını sürdüremez" diyen Işık, AK Parti olarak en önemli önceliği, eğitime verdiklerini kaydetti.

Işık, çocuklara kaliteli eğitim vermek istediklerini dile getirerek, okullardan mezun olan çocukların ülkede önemli mevkilere gelmesini arzu ettiklerini bildirdi.

2014 yılı bütçesinde Türkiye'nin topladığı bütün vergi gelirinin yarısını eğitim, sağlık, sosyal yardımlar ve politikalarla spora ayrıldığını vurgulayan Işık, "Gece gündüz eğitim yatırımını sürdürüyoruz. Eğitimde sadece okul yapmakla kalmıyoruz. Okulların içini çağın en yeni teknolojisiyle donatıyoruz. Okullarımıza kablolu internet bağı yapıyoruz. Bütün okullarımızda 1-2 yıl sonra akıllı tahtalarımız olacak" ifadesini kullandı.

- "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır"

Bakan Işık, dünyanın en ileri ülkelerinin çocuklara verdiği eğitimi, çağın teknolojisini kullanarak Türkiye'deki çocuklara vermeye başladıklarına işaret ederek, Türkiye'de orta okul ve lise seviyesindeki öğrencilere, tablet bilgisayar verdiklerini söyledi.

Çocukların dünyadaki hiçbir ülkenin çocuklarından geri kalmasını istemediklerini ifade eden Işık, "Bizim çocuklarımız da bilim, teknoloji üretsin, bizim çocuklarımız dünyanın sayılı bilim insanlarından olsun. Ülkemiz dünyanın en güçlü ülkelerinden olsun. İstiyoruz ki, ecdadımız bize nasıl cennet bir vatan bıraktıysa, biz de çocuklarımıza güçlü bir ülke emanet edelim. Bunun da en temel yolu, eğitim ve bilim. Eğitime ve bilime yaptığımız yatırımı, ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiriyoruz. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz" şeklinde konuştu.

- "Artık kimse huzurun ve kardeşliğin bozulmasını istemiyor"

Bakan Işık, Türkiye'nin her kesiminde okulların yapıldığını belirterek, Türkiye'nin her bölgesinin "şantiye" olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin heyecanla üretimi ve yatırımı konuştuğunu ifade eden Işık, "Memleket artık istikrarın tadını aldı. Doğuda çözüm süreciyle birlikte inanılmaz güzel bir hava oluştu. Artık kimse eskiye dönmek istemiyor. Artık kimse huzurun ve kardeşliğin bozulmasını istemiyor. Uzunçiftlikte yaptığımız bu yatırım, kardeşliğin en güzel göstergelerinden biridir. Hedefimiz, bu ülkeyi bir bütün olarak birlik ve beraberlik içerisinde büyütmek. Milletimizin başını her zaman dik tutmak. Hedefimiz, çocuklarımıza çok daha güçlü bir ülke bırakmak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Işık ve beraberindekiler, okulun açılış kurdelesini kesti. Işık, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere hediye verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık - Çözüm süreci - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • burcu karakoç: berbat muhammet hoca görünmedi 0 0 Yanıtla

Advertisement