Bilirkişi, Ölen Yayayı da Kusurlu Buldu - Son Dakika
Güncel

Bilirkişi, Ölen Yayayı da Kusurlu Buldu

Bilirkişi, Ölen Yayayı da Kusurlu Buldu

Adana'da, geçen 21 Ocak'ta, yolun karşısına geçerken 29 yaşındaki Fikret Korkmaz yönetimindeki otomobilin altında kalan 44 yaşındaki Ramazan Çınar'ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı.7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davada, sanık...

25.02.2013 11:46

Adana'da, geçen 21 Ocak'ta, yolun karşısına geçerken 29 yaşındaki Fikret Korkmaz yönetimindeki otomobilin altında kalan 44 yaşındaki Ramazan Çınar'ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davada, sanık Korkmaz hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Bilirkişi tarafından hazırlanıp dosyaya konulan raporda, ölen Ramazan Çınar'ın 'asli kusurlu', sürücü Fikret Korkmaz'ın ise 'tali kusurlu' olduğu bildirildi.

Merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi Fuzuli Caddesi'nde 21 Ocak'ta saat 20.00 sıralarında meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmek isteyen Ramazan Çınar'a, plakası belirlenemeyen otomobil çarpıp, kaçtı. Başından yaralanan ve kanlar içinde kalan Çınar'ı gören çevredekiler, yardıma koşup, ambulans çağırdı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, ağır yaralı Ramazan Çınar'ı, Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne götürdü, ancak yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

KIRIK FARDAN YAKALANDI

Ramazan Çınar'ın ölümüne neden olan otomobili ve sürücüsünü bulmak için Cinayet Bürosu dedektifleri harekete geçti. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince toplanan deliller arasında bulunan far parçası incelemeye alındı. Otomobilin geçiş güzergahındaki toplam 123 güvenlik kamerasının kayıtları da toplandı.

Kamera kayıtlarından Ramazan Çınar'ın ölümüne neden olan otomobilin modelini belirleyen ekipler, merkez Yüreğir İlçesi'ndeki tüm oto kaportacıları taradı. Sürücü Fikret Korkmaz'ın kaportasını tamir için bıraktığı farı kırık otomobil bulundu. Dedektifler, elde ettikleri kırık far parçalarını 'lego' gibi birleştirip, otomobildeki yuvaya tam uyduğunu ortaya koyarak, olayı aydınlattı.

'NEYE ÇARPTIĞIMI ANLAYAMADIM'

Bu gelişme üzerine gözaltına alınan Fikret Korkmaz ifadesinde, olay günü havanın yağışlı olduğunu belirterek, "Hava çok karanlıktı, yağmurlu olduğu için etrafımı da göremiyordum. Bir şeye çarptım ama ne olduğunu göremedim. Durup baktım ama bir şey göremeyince de yoluma devam ettim. Polisler beni buldu. Bir kişiye çarptığımı ve öldürdüğümü söylediler" dediği öğrenildi. Fikret Korkmaz, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

'HASTANEYE GÖTÜRSEYDİ BELKİ YAŞARDI'

Oğlunun ölümüne neden olan sürücünün olaydan 3 gün sonra yakalandığını haber alan anne Hatice Çınar, "İnsan bir köpeğe, kediye çarptığı zaman bile durup ilgileniyor. İçi cız ediyor. Bu vicdansız adam bir insana çarpıyor ve kaçıyor. Eğer çarptığında oğlumu hastaneye götürseydi belki de şimdi yaşıyor olacaktı. En çok zoruma giden de bu oldu" diye gözyaşı döktü.

BİLİRKİŞİ, ÖLENİ KUSURLU BULDU

Bilirkişi tarafından hazırlanan kazayla ilgili rapor dosyaya kondu. Raporda, ölen Çınar'ın 'asli kusurlu', araç sürücüsü Korkmaz'ın ise 'tali kusurlu' olduğu bildirildi. Rapor gelince soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı da iddianameyi hazırladı. 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık sürücü Korkmaz hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, Çınar'ın yayalara geçiş yasağı olan yerden yolu karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı ve 2.50 promil alkollü olduğu vurgulandı.

Sanık Korkmaz'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/SS) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilirkişi, Ölen Yayayı da Kusurlu Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement